Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un grup de bunici din Roma a fost prins de poliție, după ce a jefuit mai multe oficii poștale. Iată cum acționau
WhatsApp
Autoritățile din Roma au izbutit să prindă o grupare infracțională cu un profil cu totul neobișnuit: "banda bunicilor", compusă din bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani, care comiteau jafuri la oficiile poștale.
Un grup de bunici din Roma a fost prins de poliție, după ce a jefuit mai multe oficii poștale. Iată cum acționau / Foto: Unsplash

Această acțiune a avut loc în urma unor investigații ample coordonate de Procuratura Capitolină, care au condus la arestarea a trei membri ai grupării și la dispunerea unor măsuri preventive împotriva altor trei suspecți, conform Il Messaggero.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, gruparea acționa cu meticulozitate și precizie, având acces la oficiile poștale prin găuri practicate în pereți. Bătrânii, cu o experiență acumulată de-a lungul anilor, își îndeplineau rolurile în mod bine definit: unii se ocupau de reproducerea cheilor falsificate pentru accesul la locații, alții făceau găuri pentru a permite complicilor lor să intre în sucursalele care urmau să fie jefuite.

 

Ancheta „bunicilor tâlhari”

 

Principalii coordonatori ai grupării, în vârstă de 70 și 75 de ani, au fost identificați ca fiind liderii și promotorii activităților infracționale. Aceștia aveau roluri distincte, unul dintre ei fiind și "observator", iar celălalt implicat direct în execuția jafurilor. Mai mult, gruparea a fost implicată în mai multe infracțiuni, printre care și un jaf armat petrecut într-un oficiu poștal în urmă cu aproximativ un an, soldat cu sustragerea a aproximativ 195.000 de euro.

Pe lângă această infracțiune, membrii grupării au fost implicați și în alte două tentative de jafuri, însă autoritățile au reușit să-i prindă în flagrant chiar în timp ce pregăteau să intre într-o altă sucursală a oficiului poștal. Această acțiune a adus în atenția publicului modul de operare inedit al acestor bătrâni experimentați, care nu doar că reușeau să pătrundă în locații cu un nivel ridicat de securitate, dar și să evite să fie capturați de autorități pentru o lungă perioadă de timp.

Arestările efectuate de autorități marchează o victorie în lupta împotriva criminalității organizate și demonstrează că vârsta nu este un impediment pentru comiterea unor infracțiuni grave. Acțiunea lor arată că, în fața legii, nimeni nu este deasupra ei, indiferent de vârstă sau de experiența infracțională acumulată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel