Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cunoscut lanț de magazine nemțesc a dat faliment. Toate sucursalele vor fi închise
WhatsApp
Un lanț de retail german specializat în echipamente pentru activități în aer liber, și-a închis definitiv magazinele.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

McTrek, un lanț de retail specializat în echipamente pentru activități în aer liber, a fost lovit de faliment în luna martie. După încercări eșuate de salvare, filialele lanțului au fost închise, lăsând angajații surprinși și fără locuri de muncă.

Angajații McTrek au fost luați pe nepregătite când li s-a comunicat că succursalele lor vor fi închise imediat. Un furnizor a confirmat că "azi a fost ultima zi cu personalul și că bunurile rămase vor fi acum împachetate", adăugând că "întregul personal va fi eliberat de contract". Administratorul de insolvență, Tobias Kämpf, a confirmat oficial că operațiunile comerciale din cele unsprezece locații deschise în prezent au fost întrerupte la 1 mai 2024.

Această veste a fost devastatoare pentru cei 87 de angajați afectați. Firma de avocatură responsabilă cu administrarea insolvenței a declarat că "administratorul trebuie să ia acum calea dificilă de a înceta contractele de muncă".

Citește și: Unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din Germania s-a închis

În timpul procesului de insolvență, speranțele au fost îndreptate spre găsirea unui investitor care să salveze lanțul de la dispariție. Ulrich Dausien, un consultant implicat în proces și cofondator al brandului Jack Wolfskin, a fost adus pentru a oferi expertiză. Cu toate acestea, niciun cumpărător nu a fost găsit, chiar dacă Dausien și-a oferit sprijinul și experiența sa în domeniu.

În cele din urmă, se pare că o renovare și un transfer de proprietate nu au fost posibile, iar criza economică s-a dovedit a fi prea profundă pentru lanțul McTrek.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel