Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un copil român de 3 ani a murit după ce părinții l-ar fi tratat acasă. Anchetă pentru moarte suspectă
WhatsApp
Poliţiştii din Dolj au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă după ce un copil de 3 ani, din localitatea Cleanov, din Dolj, a murit la scurt timp după ce tatăl său a chemat salvarea. Potrivit reprezentanților Ambulanței, copilul ar fi fost bolnav, dar părinţii l-ar fi tratat acasă.

Tatăl copilului de trei ani a sunat la 112, în această seară, şi a chemat salvarea, spunând că micuţul se simte foarte rău. Un echipaj de la Ambulanţă şi unul de la SMURD au ajuns la faţa locului, însă copilul era în stop cardio-respirator. Micuţul a fost resuscitat o oră şi jumătate, dar nu a mai putut fi salvat.

„La faţa locului s-a deplasat o Ambulanţă SAJ de la cea mai apropiată unitate medicală, Spitalul Brabova, iar la sosire au găsit copilul în stop cardio-respirator. Au început manevrele de resuscitare concomitent cu chemarea în sprijin a unei ambulanțe SMURD încadrată cu medic. Aceștia au continuat manevrele de resuscitare, dar din nefericire nu s-a mai putut face nimic", a transmis ISU Dolj.

 

Copilul ar fi fost văzut de medicul de familie

 

Potrivit reprezentanţilor SAJ Dolj, copilul de trei ani ar fi fost văzut, în urmă cu câteva săptămâni, de medicul de familie, care le-ar fi recomandat părinţilor să-l ducă la spital pentru că tuşea foarte rău. Aceştia l-au ţinut acasă, iar joi la prânz i-au administrat un antibiotic.

„Din spusele părinţilor, la faţa locului, copilul ar fi fost văzut de medicul de familie, în urmă cu vreo trei săptămâni, care ar fi recomandat o internare pentru că tuşea. Nu ştim dacă a luat antiobiotic. Cert e că în cursul zilei de azi ar fi luat, fără consult medical, de la farmacie, şi l-ar fi administrat la ora 12. Tuşea, în ultimele zile, respira greu şi nu mai mânca. Nu s-au mai dus nici măcar la medicul de familie să-l consulte şi la ora 18.33 au sunat că e inconştient. Echipajul de la Ambulanţă l-a găsit în stop cardio-respirator", a declarat, pentru MEDIAFAX, Traian Măgală, purtătorul de cuvânt al SAJ Dolj.

 

Poliţia a deschis o anchetă

 

Poliţia a deschis o anchetă pentru moarte suspectă.

„În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului. Din primele date nu ar părea să fie urme de violență, însă în urma cercetărilor se va stabili cu exactitate cauza decesului", a spus Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel