Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cetățean american, printre persoanele ucise de bombardamentele din Cernihiv
WhatsApp
Un cetățean american se numără printre persoanele ucise joi în orașul Cernîhiv din nordul Ucrainei, a declarat poliția ucraineană.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat decesul și a prezentat condoleanțe familiei.

„Din respect pentru familie în aceste momente dificile, nu avem alte comentarii", a adăugat un purtător de cuvânt.

O declarație a poliției ucrainene a precizat că decesele au fost rezultatul tirurilor de artilerie rusești asupra orașului, anunță CNN.

Cernihiv, situat la nord-est de Kiev și aproape de granița cu Rusia, a cunoscut unele dintre cele mai intense bombardamente din partea forțelor rusești de la începutul conflictului, în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

La începutul zilei de joi, șeful regiunii, Vyacheslav Chaus, a declarat că peste 50 de cadavre au fost aduse miercuri la morga orașului. Printre cei uciși se aflau peste 10 persoane care stăteau la coadă pentru a cumpăra pâine.

Într-o declarație separată de joi, serviciile de urgență din Ucraina au declarat că, în timp ce îndepărtau molozul dintr-o clădire avariată în bombardamente anterioare, au descoperit cadavrele unei familii de cinci persoane, inclusiv o fetiță de 12 ani și gemeni de 3 ani, un băiat și o fată.

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 25 au fost rănite într-un atac la Harkov

 

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 25 au fost rănite, joi, într-un atac al forţelor ruse, în localitatea Merefa, în apropiere de oraşul asediat Harkov, în estul Ucrainei, a anunţat parchetul regional, relatează AFP.

''Militari ruşi au tras focuri de artilerie în oraşul Merefa din regiunea Harkov în jurul orei 03:30 (01:30 GMT) joi. O şcoală şi un centru cultural au fost distruse. 21 de persoane au fost ucise şi 25 au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare gravă'', a anunţat pe Facebook parchetul din regiunea Harkov.

Oraşul Merefa este situat la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Harkov.

''Operaţiunea de îndepărtare a molozului este în curs de desfăşurare'', potrivit parchetului, care a publicat două fotografii cu clădiri distruse de explozii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel