Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Londra. Un camionagiu român, în vârstă de 64 de ani, care a omorât în bătaie o tânără de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață
WhatsApp
Un camionagiu român, în vârstă de 64 de ani a omorât în bătaie o tânără de 20 de ani cu o unealtă electrică, apoi i-a târât cadavrul într-o pubelă cu rotile pentru a-l îngropa într-un mormânt din parc. Acesta a fost condamnat la închisoare pe viață.
Londra. Un camionagiu român, în vârstă de 64 de ani, care a omorât în bătaie o tânără de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață / Foto: Unsplash

Neculai P., în vârstă de 64 de ani, a ucis-o cu brutalitate pe Agnes Akom, în vârstă de 20 de ani, în locuința sa, înainte de a-i târî cadavrul într-o pubelă cu roți pentru a fi aruncat într-o zonă împădurită din nord-vestul Londrei.

Tânăra a fost găsită la peste o lună după ce a fost dată dispărută de prietenul ei îngrijorat, poliția descoperindu-i cadavrul într-un mormânt puțin adânc pe terenul de recreere din Neasden. 

Ea fusese plasată sub o grămadă de bușteni și crengi și înfășurată într-o pungă de plastic neagră, cu un cordon legat în jurul gâtului.

 

Neculai P. a fost găsit vinovat și condamnat astăzi la închisoare pe viață, cu un minim de 22 de ani de închisoare

 

Cetățeanul român a susținut că a descoperit-o pe Akom moartă în containerul maritim la scurt timp după ce aceasta l-a drogat cu o cafea cu gheață.

Instanța a auzit că Akom a plecat de la locuința ei de pe Cricklewood Broadway în dimineața zilei de 9 mai, spunându-i partenerului ei că se duce la serviciu.

În lunile de dinaintea uciderii, P. fusese văzut de mai multe ori cu Akom, iar aceasta îl vizitase acasă în mai multe ocazii.

Între orele 10 și 11 dimineața în acea zi, ea și P. au schimbat mesaje înainte ca el să o ia de la Costa Coffee. De acolo au călătorit la containerul său din Brent.

CCTV a surprins momentele în care tânăra, cunoscută sub numele de Dora, a fost văzută ultima dată în viață, procurorul Jacob Hallam QC spunând juriului: "La ora 11.47, acuzatul și domnișoara Akom au coborât din mașină și au mers în jurul curții de service de lângă Lennox Autos și până la container. Au intrat amândoi înăuntru și au închis ușa. Asta a fost la ora 11.49. Aceasta a fost ultima dată când a fost văzută domnișoara Akom.”

 

Românul a ucis-o cu sânge rece pe tânără

 

Aproximativ o jumătate de oră mai târziu, CCTV l-a surprins pe P. părăsind containerul pentru a folosi un robinet, unde a fost văzut ștergând petele de sânge.

La scurt timp după ora 15:30, a fost văzut trăgând obiecte din containerul maritim pentru a le pune în portbagajul mașinii sale.

Ulterior, el a aruncat haina de blană albă a femeii, hainele, pantofii roz și scula electrică acoperită cu sângele și părul ei într-o groapă de gunoi din apropiere.

Ulterior a fost văzut trăgând un "obiect alb mare" până la mașina sa, pe care a lăsat-o apoi peste noapte în fața casei sale de pe strada Peel.

A doua zi, el s-a deplasat la Neasden Recreation Ground, unde a fost surprins punând cadavrul ei într-o pubelă cu roți înainte de a o târî în zona împădurită.

 

Trupul neînsuflețit al victimei a fost găsit la o lună distanță

 

Tânăra croitoreasă maghiară a fost dată dispărută în acea noapte, dar trupul ei grav descompus a fost recuperat abia pe 14 iunie.

P. fusese arestat la nouă zile după ce fusese văzut ultima dată în viață, fiind ulterior acuzat de uciderea ei.

Poliția a examinat containerul de transport maritim și a găsit urme de pete de sânge, în ciuda "încercărilor viguroase" de a-l curăța.

A fost prelevată o mostră de ADN, care s-a dovedit a corespunde profilului lui Akom.

Judecătorul a mai auzit că, în anul dinaintea uciderii sale, Akom și P. au avut o relație sexuală și că el i-a dat bani.

În timpul apărării sale, el a susținut că a fost drogat cu o cafea cu gheață, înainte de a fi dezorientat.

El a declarat că, după ce a părăsit containerul maritim pentru a lua aer, a descoperit trupul fără viață al femeii și că rănile ei au fost autoprovocate, afirmație care a fost declarată "complet ridicolă" de către judecător.

 

Familia lui Akom din Ungaria a vorbit despre devastarea suferită în urma pierderii tinerei lor fiice

 

Mama ei, Agnes Bonczi, nu o mai văzuse de când se mutase în Marea Britanie și se certase cu ea cu o zi înainte de a fi ucisă cu brutalitate.

Ea a spus că, în urma acțiunilor lui P., "nu a avut niciodată ocazia de a-i spune lui Agnes că încă o mai iubește".

Prietenul ei, Peter Lenart, a descris-o ca fiind 'dragostea mea, mama copilului meu, partenera mea și cea mai bună prietenă a mea' și a subliniat: 'Nu era o prostituată, nu era ceea ce a spus P'.

El a continuat: "El a fost ultima persoană care a atins-o când ar fi trebuit să fiu eu, el a fost ultima persoană care i-a mângâiat părul când ar fi trebuit să fiu eu".

Condamnându-l la închisoare pe viață, judecătorul Richard Marks, judecător al Curții de Apel din Londra, a declarat: "Ce s-a întâmplat cu adevărat acolo și de ce ați făcut ceea ce ați făcut este ceva ce putem doar presupune.”, conform Daily Mail.

Afirmând că P. nu a dat dovadă de 'o iotă de remușcare', el l-a condamnat la închisoare pe viață, cu un termen minim de 22 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel