Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bloc de locuințe din Germania a explodat: Trei persoane au fost rănite
WhatsApp
Trei persoane au fost rănite luni seară într-o explozie produsă într-o clădire rezidențială din Lütgendortmund, Dortmund. 
Foto: Poză de la fața locului / Sursă: bild.de - news4 Video-Line TV Agenția Wuellner

Trei persoane au fost rănite într-o explozie produsă luni seară într-o clădire rezidențială din Lütgendortmund, Dortmund (Renania de Nord-Westfalia). Incidentul a declanșat o intervenție de amploare a pompierilor, după ce o deflagrație puternică a zguduit cartierul. Conform autorităților, explozia s-a produs în jurul orei 19:45, într-un apartament de pe Karolinenstrasse, chiar în momentul în care echipele de salvare erau în drum spre locul incidentului.

Șase locatari și un câine au fost evacuați în siguranță 

                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Deși cauza exploziei nu a fost încă stabilită cu certitudine, pompierii suspectează că deflagrația a fost declanșată de o butelie de oxigen depozitată în apartament. La sosirea salvatorilor, parterul clădirii era deja în flăcări, iar geamurile apartamentului și ale holului fuseseră sparte și aruncate pe trotuarul din fața imobilului.

„Geamurile apartamentului și ale holului au fost sparte și au fost împrăștiate câțiva metri pe trotuarul din fața casei”, a raportat luni seară un purtător de cuvânt al pompierilor.

Trei locuitori au suferit răni și au fost transportați de urgență la spital, însă, potrivit pompierilor, viața acestora nu este în pericol. Proprietarul apartamentului unde a avut loc explozia a reușit să se pună la adăpost, în timp ce alți șase locatari și un câine au fost evacuați în siguranță de echipele de intervenție, scrie cotidianul Bild. 

2. Foto: Poză... (un-bloc-de-locuinte-din-germania-a-explodat-trei-persoane-au-fost-ranite_07205800.JPG)

Foto: Poză de la fața locului / Sursă: bild.de - news4 Video-Line TV Agenția Wuellner

Citește și: Accident feroviar în Germania: O fetiță și-a pierdut viața călcată de un tren în care se aflau 300 de călători; Traficul a fost închis

Tot ieri, o explozie majoră a avut loc în zona centrală a orașului Köln, în apropiere de Hohenzollernring. Incidentul a avut loc în jurul orei 7 dimineața și a avut loc în zona unui club de noapte, provocând avarii semnificative. Potrivit informațiilor preliminare, explozia a afectat intrarea într-un club de noapte din apropiere, dar nu au fost raportate victime.

În urma incidentului, poliția a lansat o operațiune extinsă și a închis zona dintre Rudolfplatz și Friesenplatz. Autoritățile au cerut locuitorilor să evite zona afectată, iar investigațiile sunt în curs de desfășurare. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, explozia a fost suficient de puternică pentru a provoca căderea panourilor de tavan și spargerea geamurilor, dar nu a fost descrisă ca fiind extrem de violentă de către martori.

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere de la intrarea clubului, obținute de publicația Express, arată o persoană purtând un hanorac lăsând o geantă în fața intrării și plecând. Din videoclip nu reiese clar dacă aceasta a acționat singură sau a avut complici.

Proprietarul clădirii a declarat pentru Bild: „Suntem șocați. Cineva a detonat un dispozitiv exploziv, deși era evident că în interior se aflau oameni. Cred că pagubele aduse proprietății se ridică la aproximativ 100.000 de euro”. Citește în continuare aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel