Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat, spaima restaurantelor din Belgia: mănâncă de toate apoi pleacă fără să plătească
WhatsApp
Patronii de restaurante din orașul belgian Eeklo sunt îngrijorați din cauza unui client care a vizitat deja cel puțin șase localuri, săptămâna trecută, unde a comandat băutură și mâncare, dar a refuzat să plătească ulterior. 
Un bărbat, spaima restaurantelor din Belgia: mănâncă de toate apoi pleacă fără să plătească. Sursa - Pexels

Bărbatul care a comandat mâncare și băuturi, deși știa că nu poate plăti, a dat lovituri peste lovituri în restaurantele din Eeklo toată săptămâna trecută. Prima lovitură a fost dată, luni, 25 decembrie 2023, în Bateau Bleu din Boelare. 

„Omul acela a venit de patru ori într-o  zi”, spune managerul Elsie De Cocq. „A plătit de trei ori. A patra oară nu a mai plătit. La prima vedere nu părea un om rău, deși avea o privire ciudată. Și ne-am gândit, de asemenea, că este puțin ciudat să vină de patru ori într-o zi. A mai trecut pe aici de câteva în cursul săptămânii pentru că a crezut  că îi vom păstrăm haina pe care a uitat-o. Dar încă nu a venit ca să-l plătească consumația”, mai povestește managerul Elsie De Cocq

Clientul a început cu o băutură neplătită, apoi a repetat obiceiul. Poliția cunoaște șase cazuri, unul din ele având loc în De Ramblas pe piață, joi seară. „A comandat două halbe, două Duvels, o cola și niște calamari, în total 26,3 euro”, spune Christoph Cardinael. „Când s-a pregătit să plece la sfârșitul serii și i-am cerut să plătească, a răspuns că nu are bani. Acesta este un lucru care te înnebunește. Pentru că, chiar dacă nu sunt sume mari, sunt bani pe care preferăm să nu-i pierdem așa”, relatează spune Christoph Cardinael.

 

 „Chiar dacă facturile nu sunt mari, furtul este furt” 

 

A doua zi dimineață, vineri dimineața, bărbatul a intră în restaurantul Het Torenhof de pe Kerkplein. „A comandat imediat un Paix Dieu și apoi a luat un rulou cu brânză”, spune Veronique D'Heer. „Apoi  a mai comandat două beri identice și apoi a mai dormit. Când am hotărât că s-a săturat și că ar fi mai bine să doarmă altundeva, s-a așezat la masa unui alt client... și i-a băut paharul de vin alb. Acea doamnă era  în stare de șoc. Am adăugat vinul alb pe nota lui, dar nu a putut-o plăti. Era un om curat de la care nu ne-am aștepta la așa ceva. Dar furtul este furt. Bănuiesc că acum își va muta teritoriul, pentru că acum este cunoscut în Eeklo. Este frustrant că se poate întâmpla asta. Vom depune o plângere împreună cu toate unitățile de catering vătămate”, relatează Veronique D'Heer.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Marino Longeville, este vorba despre un bărbat de 40 de ani care s-a făcut deja vinovat de infracțiuni similare în trecut. „Chiar dacă sumele implicate sunt mai  mici, totuși este o infracțiune. După Revelion, vom contacta asistentul său social pentru a vedea cum îl putem ajuta în continuare și, sperăm, să-și achite datoriile.  Fotografia bărbatului circulă acum în cadrul industriei de catering. Patronii pot spune că nu este binevenit. Orice persoană are dreptul să refuze clienții”, au declarat polițiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel