Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat, înarmat cu un cuțit a atacat o patrulă de polițiști în Norvegia. Atacatorul a fost împușcat mortal
WhatsApp
Poliţia norvegiană a anunţat că a împuşcat mortal, marţi dimineaţă, la Oslo, un bărbat înarmat cu un cuţit, care a încercat să înjunghie mai multe persoane şi apoi a atacat o patrulă de poliţie, venită să-l aresteze, relatează France Presse, citată de Agerpres.
Norvegia Poliţia a împuşcat mortal un bărbat înarmat cu un cuţit şi care a atacat o patrulă

Un poliţist a fost rănit în timpul tentativei de arestare, ce a avut loc pe o stradă din cartierul Bislett, în capitala Norvegiei, a mai precizat poliţia, care nu crede că a fost un atentat. "Nu excludem nicio motivaţie, dar nu există nicio informaţie în acest stadiu care să indice un atac terorist", a declarat inspectorul Egil Jorgen Brekke într-o conferinţă de presă.

Poliţia nu a dorit să furnizeze detalii despre identitatea bărbatului împuşcat. Potrivit cotidianului norvegian Verdens Gang, este vorba despre un rus în vârstă de circa treizeci de ani, care a fost condamnat în decembrie 2020 la tratament psihiatric după un atac cu cuţitul cu un an mai devreme la Oslo.

Videoclipurile martorilor de pe reţelele sociale publicate de media norvegiene îl arată pe suspect la bustul gol şi înarmat cu un cuţit mare, lovit de cel puţin două ori de o maşină de poliţie. După ce a fost proiectat într-un zid, bărbatul s-a repezi spre vehicul, a reuşit să deschidă uşa şi să intre.

"Poliţia a încercat să-l lovească în timp ce el era pe punctul să înjunghie pe cineva. Apoi el a atacat activ poliţia cu un cuţit (...) şi au fost trase focuri de armă", potrivit şefului operaţiunii Tore Solberg, în cadrul unui briefing de presă improvizat, difuzat de televiziunea publică NRK. Dus la spital, el a murit din cauza rănilor suferite.

 

Mai multe persoane au fost ucise și rănite, într-un atac, în luna octombrie

 

Acesta nu este singurul atac, care are loc în Norvegia. Mai multe persoane au fost ucise și rănite, într-un atac, în luna octombrie. Un bărbat înarmat cu un arc și săgeți a ucis mai multe persoane și a rănit alte câteva la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a spus poliția norvegiană, care a arestat un suspect, potrivit AFP.

Cele cinci victime ale atacului din luna octombrie din Norvegia au fost ucise cu o armă albă de suspectul care ar fi pierdut sau ar fi ascuns arcul şi săgeţile în cursul incidentului, a anunţat poliţia norvegiană. "Într-un anumit moment, el se debarasează sau îşi pierde arcul şi săgeţile", a afirmat inspectorul Per Thomas Omholt, în timp ce prezenta, într-o conferință de presă, modul în care s-a desfăşurat atacul. "La Hyttegata el a ucis cinci persoane cu o armă albă, atât în locuri private, cât şi în spaţiul public", a mai precizat poliţistul.

 

Atacatorul nu ar fi islamist 

 

Suspectat de radicalizare islamistă, Espen Andersen Braathen, un danez de 37 de ani, a recunoscut că a ucis cinci persoane şi a rănit alte trei în acest atac care s-a produs la Kongsberg, oraş din sud-estul țării. "În ceea ce priveşte motivul, o maladie rămâne principala ipoteză. În ceea ce priveşte convertirea la islam, această ipoteză este slăbită", a adăugat Per Thomas Omholt, citat de Agerpres.

Plasat în detenţie provizorie, suspectul, care a fost deja interogat, nu mai poate fi audiat în prezent. În paralel, o evaluare psihiatrică este în desfășurare pentru a clarifica dacă atacatorul poate fi tras sau nu la răspundere pentru fapta comisă.

Sâmbătă, poliţia a stabilit care au fost cele cinci victime ale atacului produs de danez, între acestea se numără patru femei şi un bărbat, toate fiind de origine daneză. Este vorba despre Andrea Meyer (52 de ani), Hanne Merethe Englund (56 de ani), Liv Berit Borge (75 de ani), Gunnar Erling Sauve (75 de ani) şi Gun Marith Madsen (78 de ani).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
DCBusiness.ro
20 Martie 2023, 17:00
Spectacola.ro
20 Martie 2023, 17:34
RadioDCNews.ro
20 Martie 2023, 17:07
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DefenseRomania.ro
28 feb 2023, 22:35
DCNews.ro
20 Martie 2023, 19:00
DCMedical.ro
20 Martie 2023, 16:38
DCBusiness.ro
20 Martie 2023, 17:00
Astrosens.ro
18 Martie 2023, 07:32
DCMedical.ro
20 Martie 2023, 16:38
DCNews.ro
20 Martie 2023, 19:00
Spectacola.ro
20 Martie 2023, 17:34
RadioDCNews.ro
20 Martie 2023, 17:07