Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat fără adăpost a returnat un cec de 7500 de lire pierdut. Acesta a izbucnit în lacrimi după ce i s-a oferit o recompensă uriașă
WhatsApp
un bărbat fără adăpost din New Haven, Connecticut, a dat dovadă de o onestitate rar întâlnită, alegând să returneze un cec în valoare de 7.500 de lire sterline pe care l-a găsit pe stradă. Gestul său l-a adus în centrul atenției și i-a schimbat complet viața, oferindu-i o a doua șansă de a-și reconstrui viitorul.
Un bărbat fără adăpost a returnat un cec de 7500 de lire pierdut. Acesta a izbucnit în lacrimi după ce i s-a oferit o recompensă uriașă / Foto: Captura Youtube

Elmer Alvarez, care s-a confruntat cu dificultăți mari în viață, inclusiv cu dependența de droguri și probleme de sănătate mintală, a luptat pentru a-și schimba destinul. După ce a decis să renunțe la vechile obiceiuri și să-și transforme viața cu trei ani înainte de a găsi cecul pierdut, a dovedit că este posibil să devii un om mai bun, indiferent de circumstanțe.

Ziua în care a găsit cecul a fost un moment crucial. Întrebat despre prima sa reacție, Elmer a mărturisit că gândul de a păstra banii pentru el nu i-a trecut niciodată prin minte.

„Primul lucru la care m-am gândit a fost: ‘Trebuie să caut persoana asta’”, a spus Elmer, subliniind că hotărârea de a-și schimba viața a fost prea puternică pentru a lua în considerare orice altceva.

Elmer a cerut ajutorul unui prieten pentru a contacta numărul de telefon înscris pe spatele cecului și, în cele din urmă, a reușit să ia legătura cu proprietara, Roberta Hoskie, un broker imobiliar de succes. Roberta a fost surprinsă să afle că cel care i-a returnat cecul nu era „tipul clasic” pe care îl aștepta – un bărbat îngrijit, îmbrăcat într-un costum – ci un om al străzii. Întâlnirea dintre cei doi a distrus rapid toate stereotipurile pe care le-ar fi avut.

 

Gestul bărbatului a emoționat o lume întreagă

 

Emoționată de gestul lui Elmer, Roberta i-a oferit o recompensă substanțială, moment în care Elmer a izbucnit în lacrimi de recunoștință. Însă Roberta nu s-a oprit aici; ea a decis să îl ajute pe Elmer să-și găsească o locuință, acoperindu-i chiria timp de șapte luni până când a reușit să devină independent. În plus, i-a oferit ocazia de a urma cursuri la o școală imobiliară, deschizându-i astfel noi orizonturi profesionale.

Cei doi au început să lucreze împreună la un proiect imobiliar care avea scopul de a construi o casă de tranziție pentru adolescenții și tinerii adulți fără adăpost, oferindu-le servicii esențiale pentru integrarea socială.

„Știu ce înseamnă să fii fără adăpost. Nimeni nu merită să trăiască așa,” a subliniat Elmer.

Roberta Hoskie, care a devenit o femeie de afaceri de succes, și-a împărtășit povestea în cartea „Poverty Curse Broken: The Roberta Hoskie Story”, publicată în 2021. În paginile acesteia, ea vorbește despre relația sa specială cu Elmer, un om care, în ciuda greutăților, a demonstrat că onestitatea și bunătatea pot schimba lumea.

Elmer Alvarez a devenit consilier la una dintre casele de tranziție ale fundației fondate de Roberta, Outreach Foundation, ajutând alte persoane aflate în nevoie. Povestea sa rămâne o dovadă a puterii schimbării și a generozității umane.

„Trebuie să existe mai mulți oameni ca Elmer Alvarez,” a declarat Roberta. „Este un tip cu o inimă de aur. Este un tip fenomenal.”

Acum, Elmer este un exemplu viu că, indiferent de trecutul cuiva, orice persoană merită o a doua șansă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel