Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat, căutat pentru trafic de droguri, reținut la intrarea în România
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri, emis de autoritățile din Federația Rusă.
Un bărbat, căutat pentru trafic de droguri, reținut la intrarea în România

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani.

La controlul de frontieră, oamenii legii au constatat faptul că pe numele bărbatului era emisă, de către autorităţile din Federația Rusă, o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare/ extrădare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri. Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

 

Doi moldoveni, suspecți de comiterea unor furturi, reținuți la frontieră.

 

Reamintim că alți doi moldoveni, suspecți de comiterea unor furturi, au fost reținuți la frontieră. La Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat, pe 12 octombrie, pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri în diferite mijloace de transport, doi bărbați cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 37, respectiv, 21 de ani.

La controlul de frontieră, oamenii legii au constatat că pe numele celor doi bărbați sunt emise alerte de punere în aplicare a câte unui mandat de arestare şi predare de către autorităţile din Austria, la data de 16.09.2021, respectiv, Germania, la data de 12.10.2021, ambii fiind cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de furt din proprietate privată. Persoanele în cauză a fost predate unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a I.P.J. Vaslui în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

26 de migranţi au fost găsiţi ascunşi într-un lan de porumb, lângă graniţa cu Ungaria 

 

Nu în ultimul rând, poliţiştii de frontieră arădeni au prins 26 de migranţi din Pakistan, Bangladesh şi India, care erau ascunşi într-un lan de porumb, în apropiere de frontiera cu Ungaria, toţi fiind solicitanţi de azil în România. Migranţii au fost prinşi în zona oraşului Nădlac, în timpul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

"Pe parcursul misiunii, au fost identificaţi, pe un teren arabil din apropierea oraşului Nădlac, ascunşi într-un lan de porumb, 26 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh şi India, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi", a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad. În perioada următoare, autorităţile vor continua acţiunile de acest fel pentru prevenirea migraţiei ilegale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel