Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a traversat înot râul Prut. Acesta dorea să ajungă, ilegal, în Austria 
WhatsApp
Un bărbat a traversat înot râul Prut. Acesta dorea să ajungă, ilegal, în Austria Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu au depistat și reținut un cetățean din R. Moldova care a încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Austria.
Un bărbat a traversat înot râul Prut. Acesta dorea să ajungă în Austria 

În data de 18 octombrie, în jurul orei 10.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu-I.T.P.F. Iaşi au fost informați, de către o persoană de sprijin, că pe malul românesc al râului Prut, pe direcția localității Fălciu, a fost observat un bărbat, care avea un rucsac în spate și care se deplasa către digul de protecție. 

În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reținut bărbatul în cauză. Deoarece bărbatul era vorbitor doar de limbă rusă și nu deținea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate și cercetării la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul are cetățenie Republica Moldova, este în vârstă de 43 de ani și că a trecut înot râul Prut, încercând să intre ilegal în România. Bărbatul a mai declarat că intenţiona să ajungă în Austria, unde să-şi găsească un loc de muncă și că a ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.

 

Dosar penal pentru un șofer român, oprit la frontieră 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism ce avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare atribuit unui alt autoturism. În data de 18 octombrie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un autoturism marca Audi, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare specific Franței. Autoturismul în cauză era condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetățenie, română și a Republicii Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru mijlocul de transport, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora, a rezultat că autoturismul figurează înmatriculat în Franța, pe numele bărbatului, dar cu un alt număr. În urma cercetărilor s-a constat că numărul de înmatriculare de pe plăcuțele aplicate pe autoturismul în cauză este atribuit unui alt autovehicul.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că de înmatricularea autoturismului pe care îl conduce s-a ocupat o firmă specializată și nu a verificat actele și plăcuțele cu numărul de înmatriculare când i-au fost înmânate. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel