Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a fost prins la vamă cu peste 100 de șerpi vii în pantaloni
WhatsApp
Un bărbat a fost prins încercând să introducă ilegal peste 100 de șerpi vii în China continentală, ascunzându-i în pantaloni, conform autorităților vamale ale țării.
Aeroportul Paris-Orly evacuat după o amenințare cu bombă: Turiștii au fugit din terminale în panică / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Incidentul a avut loc în orașul Shenzhen din sudul Chinei, la punctul de control portuar Futian, care leagă Hong Kong-ul de China continentală. Agenția vamală a emis o declarație marți, în care a precizat detalii despre acest caz neobișnuit.

În timpul unei inspecții de rutină, ofițerii vamali au observat comportamentul suspect al bărbatului și au decis să îl verifice. În buzunarele pantalonilor săi, au găsit șase pungi din pânză cu cordon, sigilate cu bandă adezivă.

"Ofițerii au deschis pungile și au constatat că fiecare pungă conținea un număr de șerpi vii de diferite forme și culori", se arată în declarație, conform CNN. După numărare, s-a confirmat prezența a 104 șerpi.

 

Niciun șarpe nu era veninos

 

Cinci specii de șerpi au fost identificate ulterior: șarpele de lapte, șarpele hognose de vest, șarpele de porumb, șarpele șobolan de Texas și șarpele taur. Dintre acestea, patru specii nu sunt originare din China. Niciuna dintre speciile identificate nu este veninoasă.

Declarația agenției vamale menționează că incidentul a avut loc "în urmă cu câteva zile", fără a specifica data exactă. Autoritățile nu au precizat dacă bărbatul a fost arestat, dar au avertizat că "în cazul în care reglementările sunt încălcate, vama va urmări răspunderea legală în conformitate cu legea".

Acesta nu este un caz izolat de contrabandă cu animale în China. În luna iunie, un alt bărbat a fost arestat încercând să introducă ilegal 454 de țestoase pe cale de dispariție din Macao în China continentală.

Aceste incidente subliniază provocările continue cu care se confruntă autoritățile în combaterea traficului ilegal de animale, o problemă care amenință biodiversitatea și siguranța ecologică globală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel