Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a fost concediat pentru că s-a dus de prea multe ori la toaletă. Compania l-a monitorizat strict timp de 10 zile
WhatsApp
Un bărbat a fost concediat pentru că a petrecut prea mult timp la toaletă în timpul programului de lucru. Compania l-a monitorizat și a constatat că acesta s-a dus la baie de 22 de ori și a stat între 47 și 196 de minute, într-o perioadă de 10 zile, care a inclus și cel puțin o zi liberă. 
Bărbatul și-a căutat dreptatea în instanță, însă nu a fost reprimit la locul de muncă

Un angajat din China a fost concediat pentru că făcea pauze de toaletă de până la 6 ore pe zi, motivând acest lucru prin prezența unei probleme medicale. Cazul a fost prezentat de publicația Business Insider și a provocat o adevărată dezbatere online.

Angajatul, identificat după numele de familie Wang, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală în decembrie 2014, dar a declarat că încă mai simțea dureri o lună mai târziu, după ce rana chirurgicală s-a vindecat, a relatat un ziar din Shanghai pe canalul său de socializare WeChat pe 24 mai. 

Wang a început apoi să petreacă între trei și șase ore în toaletă în fiecare zi începând din iulie 2015, potrivit publicației Laodong Daily, controlată de stat, care se concentrează pe știri legate de muncă.

Muncitorul a petrecut chiar și 3 ore la toaletă

 

Wang a vizitat toaleta de 22 de ori între 7 și 17 septembrie 2015, ceea ce a ajuns la două-trei vizite în fiecare zi de lucru, potrivit înregistrărilor companiei, a relatat publicația. Fiecare pauză la toaletă a variat între 47 de minute și 196 de minute, adică peste 3 ore, conform înregistrărilor de la firma situată în orașul Tianjin, în nordul țării.

Wang a fost apoi concediat în septembrie 2015, angajatorul său citând prevederi din manualul personalului referitoare la întârzieri, plecarea mai devreme de la serviciu și absențe autorizate.

Wang a solicitat arbitrajul pentru a-și relua locul de muncă în octombrie 2015, iar cele două părți au început un proces de lungă durată pentru a rezolva conflictul de muncă. Cazul a ajuns în cele din urmă la Înalta Curte din Tianjin, care a decis că pauzele lui Wang la baie nu se încadrau în "nevoile fiziologice rezonabile și normale". Wang nu a fost reprimit la lucru.

Cazul a stârnit discuții pe rețelele de socializare chinezești

 

O republicare a știrii de către publicația The Paper, legat de Partidul Comunist Chinez, a generat peste 6.000 de răspunsuri și 11.500 de like-uri de când a fost postată pe 24 mai.

"În toaletă timp de trei, patru ore? A dormit acolo?", a întrebat un utilizator de Weibo care comenta știrea.

"Deci câte ore lucrezi de fapt?", a întrebat un alt utilizator Weibo care a adăugat un emoji de râs.

"Să fii plătit ca să te c**i este prea mult", a spus un altul.

Puțini utilizatori au fost înțelegători cu situația lui Wang, spunând că acesta suferea de pe urma procedurii medicale.

"A avut propriile dificultăți, nimeni nu și-ar dori să i se întâmple asta", a spus un alt utilizator.

Unele companii din China au intrat în vizor pentru că au luat măsuri drastice în ceea ce privește pauzele de toaletă, potrivit unui raport publicat joi de South China Morning Post.

În 2021, o companie de tehnologie din sudul Chinei a înfuriat angajații prin amendarea celor care folosesc toaleta mai mult de o dată pe zi, potrivit SCMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel