Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un artist român a învățat soțiile militarilor să picteze ouă de Paște: Workshop exclusiv la NATO în Lombardia
WhatsApp
Ciprian Ilie Zancu, un român stabilit în Cremona de 15 ani, a fost recent invitat la sediul NATO din Solbiate Olona (Lombardia) să împărtășească una dintre cele mai prețuite tradiții ale României - decorarea ouălor de Paște. 
Un artist român a învățat soțiile militarilor să picteze ouă de Paște: Workshop exclusiv la NATO în Lombardia / Foto: Unsplash

Workshop-ul a fost organizat pentru soțiile militarilor, în cadrul căruia românul a susținut prelegeri și lecții practice pentru soțiile militarilor, învățându-le cum să decoreze ouăle de Paște în stil tradițional românesc, cu ceară de albine, conform presei străine.

Această tradiție este originară din Bucovina, regiunea nord-estică a României, unde ouăle decorate reprezintă un simbol al învierii creștine sărbătorite la Paștele ortodox.

Ciprian Ilie Zancu este cunoscut pentru abilitățile sale artistice remarcabile, creând opere de artă autentice și unice în stilul său tradițional. Acesta a fost contactat pentru workshop-ul din Solbiate Olona datorită reputației sale înregistrate ca artist plastic la Consulatul României din Milano.

Artistul este deja cunoscut pentru expozițiile sale de icoane și pentru ouăle decorate, care au captivat atenția publicului atât în Italia, cât și în afara granițelor.

 

23 de participante din cinci țări diferite au învățat să picteze ouă de Paște în stil tradițional românesc

 

La workshop-ul organizat în cadrul NATO, au participat 23 de cursante, provenind din diverse țări precum Franța, Spania, Statele Unite ale Americii, Canada și Italia, alături de trei copii. Pentru Ciprian Ilie Zancu, această oportunitate a fost o experiență onorantă și unică, oferindu-i posibilitatea de a împărtăși tradițiile și cultura românească cu comunitatea internațională din Italia.

Românul în vârstă de 48 de ani, este căsătorit și are doi copii, o fetiță în vârstă de 13 ani și un băiat în vârstă de 10 ani. Pasiunea sa pentru artă și talentul său înnăscut au fost cultivate încă din copilărie, iar acum își împărtășește cunoștințele și abilitățile sale artistice cu alții, contribuind la promovarea culturii și tradițiilor românești în străinătate.

Ciprian Ilie Zancu a fost influențat de bogata moștenire culturală și artistică a Bucovinei, iar munca sa reflectă pasiunea și dedicarea pentru arta populară românească. Prin intermediul ouălor decorate cu ceară de albine, artistul transmite nu doar frumusețea și complexitatea tradițiilor românești, ci și mesajul profund al speranței și învierii asociate cu sărbătoarea de Paște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel