Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur în Italia: Seismul s-a simțit în mai multe localități, trezind oamenii din somn. ”M-a dat jos din pat”
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter a zguduit Verona în seara zilei de 13 mai, conform informațiilor furnizate de INGV. 
Foto: INGVterremoti

Seismul s-a produs la ora 22:50 și epicentrul său a fost localizat la aproximativ 2 kilometri nord de Bussolengo, la o adâncime de 23 de kilometri.

Deși cutremurul nu a provocat pagube sau răni înregistrate, numeroși locuitori din regiune au resimțit puternic mișcarea telurică, exprimându-și experiențele pe diverse platforme de socializare. Reacțiile au fost variate, mulți descriind cum au fost treziți din somn sau cum mobilierul din casele lor a fost afectat de vibrații.

Citește și: Un alt cutremur a lovit Napoli, în timpul nopții. Este al treilea seism din ultima săptămână

Mai ales în zone precum Valpolicella și aproape de Lacul Garda, comentariile privind impactul cutremurului au fost abundente. Utilizatori din diferite localități, precum Rivoli Veronese și centrul orașului Verona, au relatat senzațiile puternice trăite în urma seismului.

Incidentul a fost simțit chiar și în regiuni mai îndepărtate, cum ar fi Povegliano Veronese, Castelnuovo del Garda, Riva del Garda și provincia Vicenza, unde oamenii au raportat că mobilierul s-a mișcat și au auzit zgomote puternice, cauzate de cutremur, informează publicația italiană Fanpage. 

 „M-a dat jos din pat, scriu din Rivoli Veronese” scrie un utilizator pe platforma X (fostul Twitter). 

„Mi s-a zguduit patul, sunt în centrul Veronei”, spune altul, tot pe X. 

„S-a simțit foarte puternic în Povegliano Veronese. Locuiesc la primul etaj, mi-a căzut scaunul”, scrie o altă persoană pe Facebook. 

Pe parcursul nopții de ieri - 13 mai, un alt cutremur a zguduit zona Campi Flegrei din provincia Napoli, în Italia, înregistrând o magnitudine de 2,9 pe scara Richter. Evenimentul seismic a avut loc la ora locală 3:30 dimineața și a avut epicentrul la doar 2 kilometri distanță de orașul Pozzuoli.

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel