Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimul sondaj înainte de alegerile din Italia. Clasamentul partidelor 
WhatsApp
Ultimele sondaje din Italia arată în continuare drept favorită coaliția de centru-dreapta. Dacă aceste cifre se vor confirma la vot, iar partidele vor respecta înțelegerile avute, Giorgia Meloni va fi noul premier al Italiei. 

Duminică au loc alegeri parlamentare în Italia, acolo unde aproximativ 51 de milioane de italieni sunt așteptați la urne. 

Ultimele sondaje de opinie arată că partidul Frații Italiei, condus de Giorgia Meloni se află pe primul loc în preferințele italienilor, cu 24,4% din intențiile de vor, potrivit sondajului publicat de Institutul YouGov. Următorul partid în preferințele electoratului italian este Partidul Democrat, de centru stânga al fostului premier Enrico Letta, cu 22% din intențiile de vot.

Podiumul este completat de formațiunea condusă de Matteo Salvini, Liga Nordului care ar obține 12.9% din numărul de voturi. Un scor asemănător ar obține și Mișcarea Cinci Stele, cu un procent de 12.5%. 

Partidul lui Silvio Berlusconi, Forza Italia, ar obține 7.9% și ar avea suficiente mandate pentru o negociere puternică.

Alianța de dreapta ar obține, conform datelor de mai sus, 46.9% din numărul de voturi, iar Mișcarea Cinci Stele, care nu se află deocamdată în nici o alianță ar putea influența decisiv culoarea politică a viitorului guvern. 

 

Giorgia Meloni, noul premier al Italiei? Ce promite italienilor

 

Lidera extremei drepte care este dată favorită în sondajele asupra viitoarelor alegeri din Italia, Giorgia Meloni promite să apere interesele ţării sale în faţa Uniunii Europene (UE). 

"Ei spun că în Europa există îngrijorări din cauza Giorgiei Meloni. Ce se va întâmpla? Se va întâmpla că vremurile bune s-au terminat! Ce se va termina e că Italia va începe de asemenea să-şi apere interesele naţionale, la fel cum fac alţii în căutarea unor soluţii comunitare", a spus Meloni în timpul unei manifestaţii organizate la Milano. 

Partidul Giorgiei Meloni, Fratelli d'Italia (Fraţii Italiei), conduce în prezent în mod detaşat în sondajele de opinie, alături de alte partide de extremă dreapta.

În discursul său, ea a adăugat că Germania şi Ţările de Jos şi-au prioritizat de asemenea interesele lor naţionale în discuţiile la nivel european, dând drept exemplu opoziţia acestor ţări faţă de un plafon generalizat al UE pentru importurile de gaz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel