Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UK. Afiş xenofob în limba română într-un magazin împotriva hoţilor: „Toți românii sunt hoți? Mesaj scandalos!”
WhatsApp
Într-un magazin Tesco din Marea Britanie a fost pus un afiș de avertizare în limba română la raionul de băuturi alcoolice împotriva hoților. 

„Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penali. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, se arată pe afișul în limba română. 

Iolanda Costide, PNL Marea Britanie, a reacționat într-o postare pe pagina de Facebook susținând că Tesco practică discriminarea pe motive etnice prin aceste afişe.

„Tesco practică discriminarea pe motive etnice - un afiș în magazinele lor care îi avertiza pe hoți, în limba română, că vor fi urmăriți penal dacă sunt prinși”, susține Iolanda Costide.

2. -imagine fara descriere- (126868528_10160540102565299_2264232963221311502_o.jpg)

 

„Vă rog cu amabilitate să îndepărtați astfel de afișe din magazine”

 

Ea a adresat o scrisoare deschisă către magazin în care roagă conducerea să elimine acele afișe discriminatorii.

„Nu este demn ca un lanț care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoțului.

Trebuie să credem că toți românii sunt hoți, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului și au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română?

Vă rog cu amabilitate să îndepărtați astfel de afișe din magazinele dumneavoastră, în caz contrar, vom atrage atenția Comisiei pentru egalitate și drepturile omului asupra practicilor dumneavoastră”, se arată în scrisoarea lui Costide.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel