Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UK, operațiunea Symbolry. Șoferi români de camioane și microbuze, implicați într-o rețea criminală: „Oamenii mor și ei își iau banii”
WhatsApp
Mai mulți șoferi români de camioane și microbuze sunt acuzați de ofițerii Agenției Naționale pentru Criminalitate (ANC) că fac parte dintr-o rețea criminală care a adus mai mulți migranți din Franța în Marea Britanie.

Ministrul de interne Priti Patel s-a alăturat ofițerilor de la Agenția Națională pentru Criminalitate într-o operațiune din estul Londrei. Doi suspecți dintr-o presupusă bandă de trafic de persoane care foloseau șoferi români de camioane și microbuze pentru a muta migranții în și din Marea Britanie au fost arestați în raiduri ieri dimineață.

Bărbații, în vârstă de 52 și 28 de ani, au fost reținuți, ieri, sub suspiciunea de a conspira pentru a facilita imigrația ilegală, în Woodford Green și Bushwood, în estul Londrei. Alte cinci persoane, care sunt toți șoferi de microbuz, au fost de asemenea arestați pentru că ar fi mutat migranți către și din punctele de predare sau preluare a camioanelor.

Anchetatorii au găsit, de asemenea, o casă în Mile End, cu paturi supraetajate înghesuite în fiecare cameră în care au fost găsiți 11 suspecți de migranți. Operațiunea a implicat peste 130 de ofițeri și urmează o investigație, denumită în cod „Operațiunea Symbolry”, într-un grup de criminalitate organizată care utilizează o rețea de camioane, preponderent românești, pentru a face contrabandă între Franța și Marea Britanie.

Cinci șoferi de camioane au fost deja condamnați în legătură cu ancheta, după ce migranții au fost găsiți ascunși în spatele camioanelor lor.

 

„Operațiunea Symbolry este o investigație semnificativă asupra unei rețele criminale extinse”

 

Peste 100 de migranți au fost interceptați în timpul operațiunii, inclusiv trei indivizi căutați care încercau să fugă din Marea Britanie.

„Operațiunea Symbolry este o investigație semnificativă asupra unei rețele criminale extinse implicate în contrabanda de persoane, care mută migranții ilegal în ambele direcții, peste granița dintre Marea Britanie și Franța”, a spus managerul operațiunilor, Chris Hill, potrivit standard.co.uk.

„Credem că arestările de astăzi (n.r. - miercuri), împreună cu acțiunile pe care le-am întreprins deja, vor pune capăt activităților acelei rețele. Grupurile de criminalitate organizată se bazează adesea pe șoferii de camioane complici și șoferii de microbuz, pentru a-și desfășura activitatea, oferindu-le bani pentru a îi ajuta. Ce le-aș spune acestor șoferi este că, dacă sunt abordați, ar trebui să ne spună, fie apelând poliția la 101, fie contactând anonim organizația caritabilă Crimestoppers. Sancțiunile pentru șoferii prinși în contrabandă cu migranți sunt severe și i-aș ruga pe cei tentați de idee să ia în considerare impactul potențial asupra vieții și mijloacelor lor de trai”, a mai spus Chris Hill.

 

„Contrabandiștii sunt nemiloși, tratând migranții ca pe o marfă”

 

ANC desfășoară în jur de 50 de investigații în legătură cu traficul de persoane și criminalitatea organizată în imigrație.

„Contrabandiștii sunt nemiloși, tratând migranții ca pe o marfă și nu le pasă de siguranța celor pe care îi transportă. Am văzut acest lucru, în mod tragic, în decese recente și istorice în masă”, a precizat directorul adjunct de investigații al ANC, Chris Farrimond.

Ministrul de Interne, Priti Patel, care a fost prezent miercuri la unul dintre raidurile din estul Londrei, a declarat că traficanții de persoane „tratează viețile inocente ca o marfă și își iau banii în timp ce oamenii mor”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel