Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UE: "Rezultatul războiului din Ucraina va fi decis pe câmpul de luptă"
WhatsApp
În ciuda bombelor ruseşti, societatea ucraineană nu şi-a pierdut tenacitatea şi sancţiunile UE funcţionează, susţine ambasadorul UE în Ucraina, Matti Massikas, care a declarat pentru "Euronews" că a negocia acum cu Rusia ar însemna recunoaşterea cuceririlor sale teritoriale.
Tragedie în Congo: Trei mercenari români au murit în urma unui atac, iar alți trei se află în stare gravă

„Este clar că dacă războiul ar înceta astăzi, procesul de negociere s-ar baza pe "ceea ce este al nostru este al nostru, putem negocia pentru restul". Şi din punctul de vedere al ucrainenilor este foarte clar că trebuie să reziste. Opinia publică oferă un sprijin solid în acest sens: peste 80% dintre ucraineni cred că Ucraina va câştiga războiul şi se opun oricăror concesii către ruşi în ceea ce priveşte cedarea teritoriilor. Şi în această situaţie, partenerii occidentali ai Ucrainei sprijină Ucraina. Rezultatul va fi decis pe câmpul de luptă“, a răsuns Matti Massikas, întrebat dacă o soluţie negociată astăzi ar fi benefică Ucrainei?

„Cred că una dintre marile întrebări pe care comunitatea internaţională şi-o va pune, atunci când războiul se va termina, va fi: s-ar fi putut evita acest lucru prin furnizarea de arme ucrainenilor mai devreme, cel târziu când au început primele semne de consolidare a depozitelor de armament ale Rusiei în aprilie anul trecut? În acest moment, tot ce putem spune este că trebuie să înarmăm Ucraina acum, ca să poată câştiga războiul“, a afirmat Massikas

UE: "Rezultatul războiului din Ucraina va fi decis pe câmpul de luptă"

 

De cealaltă parte, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că obiectivele geografice ale operaţiunii speciale a trupelor ruseşti în Ucraina s-au schimbat.

După cum transmite RIA-Novosti, preluată de Rosbalt, acest lucru s-a produs din cauza livrărilor de armamente occidentale în Ucraina.

"În ceea ce priveşte operaţiunea militară specială şi coordonatele geografice, preşedintele a spus foarte clar, aşa cum l-aţi citat - denazificare, demilitarizare în sensul ca să nu existe niciun fel de ameninţări la adresa securităţii noastre, ameninţări militare de pe teritoriul Ucrainei. Această sarcină rămâne... Când la Istanbul a avut loc întâlnirea negociatorilor, exista o geografie, iar disponibilitatea noastră de a accepta propunerea ucraineană se baza pe geografia de la sfârşitul lunii martie 2022", a spus Lavrov.

După cum a afirmat ministrul rus de externe, pe măsură ce Occidentul transferă Ucrainei arme cu bătaie lungă, sarcinile geografice ale operaţiunii speciale se vor deplasa de la linia actuală încă mai departe. "Acum geografia este diferită. Nu este vorba doar de republicile populare autoproclamate Doneţk şi Luhansk, acum este vorba şi de regiunea Herson, regiunea Zaporijjie şi o serie de alte teritorii, iar acest proces continuă şi continuă în mod consecvent şi persistent", a remarcat şeful diplomaţiei ruse.

"Nu putem permite ca în partea Ucrainei pe care o va controla Zelenski sau cine îl va înlocui să se afle arme care să reprezinte o ameninţare directă pentru teritoriul nostru şi pentru teritoriile republicilor care şi-au declarat independenţa, pentru cei care vor să-şi stabilească viitorul singuri", a subliniat Lavrov, titrează Rador.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel