Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UE amenință că va reacționa cu sancțiuni după anunțul lui Putin
WhatsApp
Președinta Comisiei Europene și președintele Consiliului European condamnă decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk și amenință cu sancțiuni.
Ursula von der Leyen, primele gânduri despre moartea Reginei Elisabeta

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel condamnă în cei mai fermi termeni decizia președintelui rus de a recunoaște regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina ca entități independente, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Citește și Klaus Iohannis, prima reacţie după ce Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk din Ucraina

În opinia oficialilor europeni, acest pas este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, precum și a acordurilor de la Minsk.

„Uniunea va reacționa cu sancțiuni împotriva celor implicați în acest act ilegal”, se mai arată în comunicat. De asemenea, UE își reiterează sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

Vezi și Kremlinul a anunțat că Putin va recunoaşte independenţa republicilor separatiste din estul Ucrainei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel