Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UE. 12 ţări din blocul comunitar vor vaccina 70% din populaţie până la jumătatea lunii iulie
WhatsApp
Cel puțin 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au declarat că sunt încrezătoare că vor putea vaccina 70% din populația adultă până la jumătatea lunii iulie, a declarat marți Thierry Breton, șeful grupului de lucru pentru vaccinare din Comisia Europeană, citat de Reuters.

Comisia Europeană a stabilit un obiectiv de inoculare a 70% din populația adultă a UE până la sfârșitul acestei veri, bazându-se pe o creștere a livrărilor de vaccinuri.

"Suntem încrezători că vom putea livra suficiente doze, dar este adevărat și că ține de statele membre să se organizeze pentru a fi pregătite pentru asta", a declarat Thierry Breton în fața unei comisii parlamentare irlandeze.

"Astăzi vă pot spune că avem cel puțin 12 state membre care spun că pot atinge procentul de 70%. Numărul crește zilnic".

 

12 state membre UE, cu 70% populaţie vaccinată până la mijlocul verii

 

Breton nu a precizat care sunt cele 12 state membre și nici nu a spus care țări nu vor atinge 70%.

Țările UE vor primi încă 50 de milioane de vaccinuri produse de Pfizer și BioNTech în acest trimestru, ceea ce oferă executivului european un confort suplimentar cu privire la obiectivele sale, a spus Breton.

El a spus că este, de asemenea, încrezător că AstraZeneca va putea să-și îndeplinească obiectivul redus în al doilea trimestru de 70 de milioane de vaccinuri.

Breton, care și-a exprimat speranța recent că Europa va avea un sezon turistic de vară anul acesta, a declarat că obiectivul programului de vaccinare este important pentru a oferi „lumina de la capătul tunelului” înainte de sezonul de vacanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel