Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Ucraina va acţiona pentru a-şi apăra poporul”. Zelenski avertizează: „Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi”
WhatsApp
Într-un mesaj video transmis în timpul reuniunii de marţi a Consiliului de Securitate de la New York dedicat subiectului, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat încă o dată aceste referendumuri, pe care le-a calificat drept parodii, informează AFP.

„Sunt o încercare cinică de a-i forţa pe bărbaţii ucraineni din teritoriile ocupate din Ucraina să fie recrutaţi în armata rusă pentru a-i trimite să lupte împotriva patriei lor”. „O astfel de anexare îl plasează pe (Vladimir Putin) într-o situaţie izolată faţă de întreaga umanitate. Este nevoie de un semnal clar din partea tuturor ţărilor lumii”, a adăugat el. „Cred în capacitatea dumneavoastră de a acţiona”, a spus el.

Kievul nu poate purta discuţii cu Moscova după organizarea acestor referendumuri de anexare, a mai declarat preşedintele Zelenski. „Recunoaşterea de către Rusia a 'pseudo-referendumurilor' ca fiind 'normale', punerea în aplicare a (aceluiaşi) scenariu ca în Crimeea şi încă o încercare de a anexa o parte a teritoriului ucrainean înseamnă că nu avem ce discuta cu actualul preşedinte rus”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul video difuzat la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU.

„Anexarea teritoriilor este cea mai brutală încălcare a Cartei Naţiunilor Unite”, a adăugat el. Potrivit acestuia, Rusia ar trebui, prin urmare, „să fie exclusă din toate organizaţiile internaţionale” pentru aceste acţiuni, sau cel puţin să fie suspendată. „Ameninţările cu folosirea armelor nucleare au devenit un discurs constant al oficialilor şi propagandiştilor ruşi”, a mai acuzat preşedintele Ucrainei.

 

Zelenski: Ucraina „va acţiona pentru a-şi apăra poporul”Volodimir Zelenski a acuzat că Rusia va distruge diplomaţia internaţională. El a spus că reprezentanţii Moscovei nu au folosit arme în Consiliul de Securitate, „dar cu siguranţă nimeni nu va fi surprins dacă acest rol al Consiliului de Securitate al ONU se va transforma într-o zonă de violenţă din partea reprezentanţilor Rusiei”, a adăugat el. Preşedintele a avertizat că este doar o chestiune de timp până când Moscova va distruge ceea ce el a numit ultima instituţie internaţională funcţională, conform dpa.

Marţi seara, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina „va acţiona pentru a-şi apăra poporul” în regiunile ocupate de Moscova, care au votat marţi în favoarea anexării lor la Rusia. „Vom acţiona pentru a ne proteja poporul: atât în regiunea Herson, în regiunea Zaporojie, în Donbas (şi de asemenea) în zonele ocupate în prezent din regiunea Harkov şi în Crimeea”, a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram, prima sa reacţie după anunţarea rezultatelor de către autorităţile pro-ruse, potrivit AFP.

Preşedintele ucrainean a mai spus în discursul său video de marţi seara că vor fi în curând veşti bune de pe front, dar nu a oferit detalii. „Avansăm şi ne vom elibera pământul”, a spus el.

 

Volodimir Zelenski: „Pentru cei care înţeleg doar rusă. Dacă vrei să trăieşti, fugi”

 

„Principala noastră sarcină acum este să coordonăm acţiunile cu partenerii ca răspuns la referendumurile false organizate de Rusia şi la toate ameninţările conexe. Nu este 2014. Totul este clar pentru toată lumea. Şi cu siguranţă vor fi acţiuni”, a adăugat el, precizând că a avut o serie de de negocieri cu preşedintele Turciei Erdoğan, cancelarul Germaniei Scholz, premierul Canadei Trudeau, premierul Marii Britanii Truss, secretarul general al ONU Guterres, preşedintele Consiliului European Charles Michel.

„Dacă cineva din Rusia crede că poate 'scăpa' cu tot ce face pe teritoriul ocupat, dacă cineva din Rusia speră că lumea îşi va abandona propriile valori, speriaţi de un alt anunţ rusesc de anexare, se înşală. Fiecare pas ulterior de escaladare a ocupantului nu face decât să confirme faptul că lumea trebuie să acţioneze şi mai dur”, a avertizat Zelenski.

În ceea ce priveşte situaţia de pe front, „totul este clar pentru noi. Prin urmare, repet... Pentru cei care înţeleg doar rusă. Dacă vrei să trăieşti, fugi. Dacă vrei să trăieşti, predă-te. Dacă vrei să trăieşti, luptă pe străzile tale pentru libertatea ta. Totul ti-a fost luat oricum. Sau poate cineva dintre voi are platforme petroliere? Palate? Podgorii? Poate iahturi? Sau vreo bancă? Pentru ce lupţi? Singurul lucru pe care îl ai sunt împrumuturi, ceva de mâncare seara şi acum e mobilizare. Luptă pentru ceea ce este al tău! Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră”, a îndemnat preşedintele ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
Spectacola.ro
27 noi 2022, 13:31
DCMedical.ro
26 noi 2022, 18:59
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
DCBusiness.ro
27 noi 2022, 08:29
DCNews.ro
26 noi 2022, 22:40
Spectacola.ro
27 noi 2022, 13:31
DCNews.ro
26 noi 2022, 22:40
DCMedical.ro
26 noi 2022, 18:59
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
DCBusiness.ro
27 noi 2022, 08:29
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19