Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina. Spital de psihiatrie din regiunea Harkov, bombardat de ruși: 330 de oameni se aflau în clădire, mulți invalizi
WhatsApp
Încercările ofensive ale inamicului eșuează, așa că rușii recurg la bombardarea infrastructurii civile. Rușii au bombardat un internat psihoneurologic din regiunea Harkov.

Armata rusă a bombardat internatul psihoneurologic Oskol din regiunea Harkov. În momentul bombardamentului, acolo se aflau 330 de persoane, printre care și persoane cu mobilitate redusă.

Acest lucru a fost raportat de președintele administrației regionale de stat din Harkov, Oleg Sinegubov.

Ucraina. Spital de psihiatrie din regiunea Harkov, bombardat de ruși

 

„După o crimă de război la Mariupol, astăzi inamicul a intrat în internatul psiho-neurologic Oskol (raionul Izyumsky) cu o lovitură directă. 73 de persoane au reușit să evacueze la un internat vecin, la momentul înfrângerii de către inamic erau 330 de persoane în internat! Dintre aceștia, 50 sunt țintuiți la pat, 10  se deplasează cu cărucioare. Numărul victimelor este în curs de stabilire”, a afirmat Sinegubov.

Numărul răniților și al deceselor este în creștere.

Sinegubov a menționat că inamicul bombardează cu cinism infrastructura civilă, în condițiile în care toate ofensivele sunt eșuate.

"Aceasta este o crimă de război împotriva populației civile, un genocid al națiunii ucrainene! În ciuda a tot ceea ce se întâmplă, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să țină apărarea și nu vor ceda nici măcar un centimetru inamicului!", a afirmat Oleg Sinegubov.

Trupele ruse continuă să bombardeze orașul Izyum. Acum, liderii regiunii lucrează la organizarea unui „culoar verde” pentru evacuarea civililor.

Lavrov confirmă: Rusia a bombardat în mod deliberat spitalul din Mariupol

 

În urmă cu două zile, Rusia a atacat spitalul din Mariupol. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a spus, miercuri, că un spital pentru copii din orașul port din sudul țării a fost distrus în întregime de bombardamentele rusești.

El a afirmat că sunt copii prinși sub dărâmături și a distribuit un videoclip sfâșietor care ilustrează amploarea distrugerilor. 

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a confirmat, joi, după negocierile din Turci cu omologul ucrainean Dimitro Kuleba, că bombardarea spitalului și a adăpostului din Mariupol a fost o decizie informată și intenționată a armatei ruse. Cei doi au discutat în Antalya despre coridorul umanitar către Mariupol și despre încetarea generală a focului de 24 de zile, pentru evacuare, dar nu s-a făcut niciun progres în această privință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel