Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina: Echipa noastră de negociere este formată din arme, sancțiuni și bani
WhatsApp
Ucraina nu va accepta o încetare a focului până când toate trupele rusești nu se vor retrage din țară, a declarat un consilier al președintelui ucrainean.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak, care a fost implicat în mai multe runde de discuții cu Rusia, reflectă o poziție din ce în ce mai încrezătoare adoptată de Ucraina, anunță Sky News.

„Până când Rusia nu este pregătită să elibereze complet teritoriile ocupate, echipa noastră de negociere este reprezentată de arme, sancțiuni și bani", a declarat el.

Ucraina: Echipa noastră de negociere este formată din arme, sancțiuni și bani

 

Referindu-se la un acord de pace din 2015 pentru estul Ucrainei, care a fost mediat de Franța și Germania și semnat în capitala belarusă Minsk, Podolyak a adăugat: „Ucraina nu este interesată de un nou Minsk și de reluarea războiului în câțiva ani", potrivit Mediafax.

G Ad:

Consilierul președintelui, Mykhailo Podolyak, a declarat că, atâta timp cât trupele rusești nu ocupă teritoriile ucrainene, platforma de negociere a Ucrainei este reprezentată de arme, sancțiuni și bani, potrivit unui mesaj al lui Podolyak de pe Telegram.

"Nu ne cereți să ne alăturăm războiului - este imposibil fără retragerea totală a trupelor rusești. Publicului ucrainean nu-i va plăcea noul Minsk și nici reînceperea războiului peste câțiva ani.", a scris el.

Procesul de negociere între Ucraina și Rusia este suspendat. Acest lucru a fost anunțat de consilierul Biroului președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, în timpul unui teledon. El a adăugat că orice război se va încheia la masa armistițiului, iar procesul va fi moderat de președintele Volodymyr Zelenskiy.

Negocierile Ucraina - Rusia, întrerupte. Podolyak: „Există mai multe motive pentru asta“

 

Discuțiile cu Rusia sunt pe pauză și ar exista mai multe motive pentru asta. Șeful biroului președintelui, Mihail Podoliak, a confirmat că discuțiile cu Rusia sunt în prezent în pauză din motive de securitate.

„Procesul de negociere este cu adevărat în pauză. De ce? Există mai multe motive. Rusia nu demonstrează cheia - înțelegerea proceselor actuale din lume. Și rolul său foarte negativ.

În al doilea rând, Rusia nu înțelege că războiul nu se mai desfășoară în niciun caz după regulile, programul sau planurile Rusiei. Opoziția față de Ucraina și profesionalism nu face decât să crească. Prin urmare, Federația Rusă nu-și va atinge niciunul dintre obiectivele sale", a afirmat Podoliak, citat de mess-media ucrainene, titrează Mediafax.

Podoliak a numit al treilea motiv ca fiind faptul că Rusia nu se poate abține de la presiunea propagandistică pe piața internă și, prin urmare, elita politică se teme să spună adevărul. În special, că acum războiul trebuie să se desfășoare în "condiții foarte diferite de cele anunțate la început".

Prin urmare, Rusia este dispusă să continue negocierile ca un element al propagandei sale doar pentru uz intern.

Podoliak este, de asemenea, convins că "Rusia vrea să vadă toate pachetele de sancțiuni economice internaționale în acțiune și să înțeleagă adevărata "combativitate" a armatei sale în timpul rămas, precum și să piardă o parte din reputația sa.

"Acesta este, din punctul meu de vedere, obiectivul strategic al rușilor: totul sau nimic. De aceea, nu are sens să împiedicăm căderea acestui "imperiu" divagat.

Astăzi nu este vorba despre "retragerea sau nu" delegației ucrainene din procesul de negociere, ci doar despre fezabilitate și specificitate în această etapă. Dacă va exista mai multă specificitate, vor avea loc negocieri politice suplimentare", - a spus Podoliak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 iun, 13:22
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
DCBusiness.ro
27 iun, 08:54
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
27 iun, 08:54
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
26 iun, 13:22
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
RadioDCNews.ro
27 iun, 09:29
RadioDCNews.ro
27 iun, 09:29
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35