Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina. Autobuze care transportau persoane evacuate din China, atacate de protestatari - VIDEO
WhatsApp
Zeci de protestatari au atacat, în oraşul ucrainean Novi Sanjari, din centrul ţării, şase autobuze care transportau cetăţeni ucraineni şi străini evacuaţi din China din cauza epidemiei de coronavirus. Persoanele evacuate trebuiau să fie duse la spital pentru a fi plasate în carantină, conform BBC. 

Incidentul ar fi fost provocat de un e-mail cu informaţii false, transmis în numele Ministerului Sănătăţii, potrivit BBC.

Protestatarii se tem că, dacă unele dintre persoanele repatriate sunt infectate, acestea ar putea răspândi virusul în localitatea lor. Oamenii au aruncat cu pietre către autobuze şi au dat foc unor obiecte pentru a bloca drumul. Preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, a reacţionat şi le-a cerut oamenilor să dea dovadă de empatie şi solidaritate şi să nu uite că „suntem cu toţii oameni".

Serviciul Ucrainean de Securitate (SSU) a anunţat că un e-mail cu informaţii false şi care a fost trimis în numele Ministerului Sănătăţii de la Kiev ar sta în spatele acţiunilor protestatarilor. Potrivit e-mail-ului, mai multe dintre persoanele evacuate au fost infectate cu coronavirus, informaţie infirmată de autorităţi.

La bordul celor şase autobuze se aflau 45 de ucraineni şi 27 de cetăţeni străini. Aceştia vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile, potrivit Mediafax.

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel