Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina. Atacuri ale Rusiei asupra orașului Vinniţia, soldate cu morţi, răniți şi incendii. Zelenski: 'Inumani. Ţară ucigaşă'
WhatsApp
În urma unui atac cu rachetă asupra oraşului Vinniţia, potrivit unor informaţii, s-au înregistrat trei atacuri, iar la locul atacului a izbucnit un incendiu, relatează RBC-Ucraina cu referire la comunicatul postat de Poliţia Naţională pe Telegram.

"Atacuri au fost lansate asupra Vinniţia. Se presupune că trei rachete ruseşti au lovit o clădire cu sedii de birouri. Casa Ofiţerilor şi mai multe clădiri rezidenţiale din apropiere au avut de suferit şi ele de pe urma atacurilor", a declarat şeful Poliţiei Naţionale, Ihor Klimenko.

Atacurile asupra oraşului au fost confirmate şi de şeful administraţiei militare regionale Vinniţia, Serhi Borzov, care a confirmat că patru rachete au fost doborâte. "Au avut loc atacuri asupra oraşului Vinniţia. Există morţi şi răniţi. Se stabileşte numărul lor exact. Patru rachete lansate deasupra regiunii au doborâte de către forţele de apărare antiaeriană. Staţi în adăposturi până la sfârşitul raidului aerian!!!!", a scris el.

Potrivit lui Klimenko, inițial se ştia despre şase răniţi şi doi morţi, inclusiv un copil mic. Un incendiu a izbucnit la locul atacului. Se anunţă că la locul atacului a izbucnit un incendiu, iar focul s-a extins într-o parcare. Acum sunt aproximativ 50 de maşini în flăcări. Salvatorii intervin la stingerea incendiului. ''Am trimis de urgenţă un grup de investigaţie-operativă specializată a Direcţiei Principale de Investigaţii a Poliţiei Naţionale şi un laborator de criminalistic la Vinniţia'', a adăugat acesta.

O rachetă a cazut în apropierea unei maternitaţi - anunţă Ministerul Afacerilor Interne. "Una dintre rachetele lansate la Vinniţia a căzut lângă noua maternitate'', scrie Anton Heraşcenko, consilier în Ministerul Afacerilor Interne. Traficul în zonă a fost limitat. Potrivit Consiliului orăşenesc Vinniţia, ciculaţia transportului public în spatele podului central a fost deviată. De asemenea, serviciul de transport public a fost suspendat. Troleibuzele circulă doar de-a lungul zonei Braţlav. Amintim că astăzi în urma avertismentului de raid aerian au avut loc o serie de explozii puternice.

Atacuri ale Rusiei asupra orașului Vinniţia, soldate cu morţi, răniți şi incendii

 

UPDATE: Numărul victimelor atacului cu rachetă lansat asupra oraşului Vinniţia a crescut la opt morţi şi 30 de răniţi. În urma unui atac cu rachetă lansat asupra oraşului Vinniţia, opt persoane au decedat, iar alte 30 au fost rănite. De asemenea, se presupune că în urma atacului cu rachete, numărul răniţilor ar putea creşte, relatează RBC-Ucraina cu referire la o postare a Serviciului de Stat de Urgenţă de pe Facebook.

Potrivit salvatorilor, la ora 11:50, rachetele ruseşti au atacat o parcare de lângă Casa Iubileini, cu nouă etaje. În urma atacului, 25 de maşini au ars. La locul tragediei se află 90 de salvatori. Poliţia naţională a declarat că, până la ora 12:10, existau 30 de persoane rănite. 

Zelenski, după atacurile asupra orașului Vinniţia: 'Inumani. Ţară ucigaşă'

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacţionat joi, 14 iulie, la atacurile cu rachete ruseşti asupra regiunii şi oraşului Vinniţia. Şeful statului a prezentat şi imagini de la faţa locului, relatează RBC-Ucraina cu referire la o postare a preşedintelui de pe Telegram.

''Vinniţia. Rachetele au lovit centrul oraşului. Există răniţi şi morţi, printre care şi un copil mic. În fiecare zi, Rusia distruge populaţia civilă, ucide copiii ucraineni, lansează rachetele către ţinte civile, unde nu există nimic de natură militară. Ce este de fapt aceasta dacă nu un act terorist deschis?'', a scris preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

''Inumani. Ţară ucigaşă. Ţară teroristă'!', a mai scris el despre atacul cu rachete de la Vinniţia de joi, 14 iulie, potrivit RBC-Ucraina. Pe 25 martie, armata rusă a lansat atacuri asupra teritoriului Comandamentului Forţelor Aeriene Ucrainene din Vinniţia. Atunci au fost lansate în total şase rachete de croazieră. Din fericire atunci nu au existat victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel