Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina anunţă distrugerea a cinci depozite de arme ruseşti în 24 de ore
WhatsApp
Forţele armate ucrainene au distrus cinci depozite de arme ruseşti şi o unitate militară în ultimele 24 de ore, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului administraţiei militare regionale Odesa, Serhii Bratciuk, citat de The Moscow Times.

Este vorba, potrivit acestuia, de depozitele din oraşul Nova Kahovka, satul Prelestnoe (de lângă Herson) şi din Doneţk (districtul Leninski, Kirovski şi pe teritoriul unei uzine auto din districtul Petrovsk). Totodată, o unitate militară rusă a fost anihilată în localitatea Mirnoie din districtul Melitopol.

În plus, pe reţele de social media au apărut înregistrări video cu explozii şi incendii în Lugansk. Utilizatori şi media locale presupun că trupele ucrainene au lovit cu lansatoare HIMARS un depozit de armament rusesc, dar nu există încă o confirmare în acest sens, notează The Moscow Times.

Linia frontului este acum situată la aproximativ 70-80 km de Lugansk.

Forţele ucrainene au tras mai multe rachete asupra regiunii Lugansk, bastion separatist din estul ţării. Tiruri masive cu lansatoare HIMARS (sistem de rachete de artilerie cu grad ridicat de mobilitate), a anunţat un reprezentant al miliţiei separatiste din Lugansk, Andrei Marociko, pe contul său Telegram, potrivit DPA.

Rachetele au fost trase spre Lugansk din satul Artemivsk (regiunea Doneţk) marţi seara târziu. Mai multe rachete şi-au atins ţinta, spune el.

Partea ucraineană a anunţat şi utilizarea unui lansator de rachete multiple în aceste atacuri.

Şeful administraţiei militare ucrainene din Lugansk, Serhii Haidai, a indicat că au fost distruse depozite militare ale inamicului.

În zona industrială Luhansk nu a fost deloc linişte noaptea trecută, a spus el miercuri, adăugând că şi ocupanţii ruşi au continuat să atace din toate părţile, ajutându-se de aviaţie şi artilerie. Au fost vizate îndeosebi marile oraşe din regiunea Doneţk, potrivit acestuia.

Ucrainenii au postat o înregistrare cu desfăşurarea unui sistem HIMARS

 

Forţele armate ucrainene au postat o înregistrare video cu desfăşurarea unui sistem HIMARS. Presa rusă a semnalat în noaptea de marţi spre miercuri explozii puternice, precum şi un incendiu imens în apropiere de oraşul Lugansk.

Potrivit separatiştilor proruşi, situaţia este tensionată, dar apărarea antiaeriană o ţine sub control. Ucraina ar fi lansat trei rachete Tocika-U. Nu au fost raportate victime.

Sistemul american HIMARS ameninţă securitatea 'Republicii Populare' Lugansk, a declarat agenţiei de presă oficiale ruse TASS Leonid Pasecinik, şeful acestei regiuni ucrainene separatiste recunoscute de Moscova ca stat. 'Din fericire, ei nu au multe astfel de arme, aşa că nu există un motiv de panică', a spus el, potrivit DPA.

În acelaşi timp, armata ucraineană a reuşit să respingă o parte dintre atacurile ruşilor în regiunea Doneţk, unde guvernul de la Kiev controlează încă oraşe strategice precum Sloviansk, relatează EFE.

'Apărătorii ucraineni au reuşit să respingă asaltul ruşilor asupra aşezărilor Dolghenkoie şi Dolina, în direcţia Sloviansk', zonă unde mai multe localităţi au fost bombardate, a indicat miercuri Statul Major General al forţelor armate ucrainene într-un raport cu situaţia de pe front pe canalul său Telegram.

Chiar dacă forţele ucrainene au oprit într-o oarecare măsură înaintarea Rusiei, Statul Major ucrainean recunoaşte că nu poate exclude ca 'inamicul să continue să efectueze operaţiuni ofensive pentru a-şi îmbunătăţi poziţia tactică şi pentru a crea condiţii favorabile pentru alte atacuri între Izium şi Sloviansk'.

Bombardamente au fost semnalate noaptea trecută şi în direcţia Kramatorsk, dar şi în zona Harkovului, în nord-est. În această zonă, 'inamicul ţine un grup de trupe din cadrul districtelor militare ruse Est şi Vest, concentrându-şi principalele eforturi pe apărare', adăugă Statul Major ucrainean.

De asemenea, soldaţii ruşi încearcă să împiedice avansarea forţelor ucrainene în unele zone din regiunile sudice, cum ar fi Herson sau Zaporojie, ocupate de la începutul invaziei de către trupele ruse.

În Marea Neagră şi Marea Azov, 'grupul naval al inamicului îşi concentrează principalele eforturi pe blocarea transportului civil. Patru nave de război înarmate cu rachete de croazieră Kalibr rămân pregătite pentru lovituri cu rachete' asupra teritoriului Ucrainei, mai indică Statul Major ucrainean.

'Starea morală şi psihologică a ocupanţilor rămâne scăzută, se observă un consum sistematic de băuturi alcoolice şi dezertări. Ocupanţii se plâng de ineficienţa atacurilor lor asupra poziţiilor ucrainene', se mai menţionează în acelaşi raport militar, citat de EFE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel