Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina: 80 de persoane vor fi trimise în judecată pentru crime de război
WhatsApp
 Ucraina va trimite în judecată 80 de persoane suspectate că au comis crime de război, anunță Sky News.
Italia. Bandă de hoți români, prinsă de poliție: șase persoane trimise în judecată

Procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, a declarat că Ucraina începe urmărirea penală a 80 de suspecți de crime de război.

Procurorul general a mai spus că Estonia, Letonia și Slovacia au decis să se alăture unei echipe internaționale de anchetă în Ucraina.

Biroul procurorului general a deschis deja peste 8.000 de anchete penale legate de război și a identificat 600 de suspecți.

Kremlinul continuă să nege că trupele sale sunt responsabile pentru uciderea civililor din Ucraina.

 

Doi militari ruși pledează vinovați într-un nou proces pentru crime de război

 

Un tribunal ucrainean a condamnat marți doi militari ruși la 11 ani și jumătate de închisoare pentru bombardarea unui oraș din estul Ucrainei. Acesta este al doilea verdict pentru crime de război de la începutul invaziei rusești din februarie.

Cei doi militari ruși capturați au pledat vinovați, în cel de-al doilea proces pentru crime de război din acest conflict.

În cadrul procesului de la tribunalul districtual Kotelevska din centrul Ucrainei, procurorii au cerut ca Alexander Bobikin și Alexander Ivanov să fie închiși pentru 12 ani pentru încălcarea legilor războiului.

 

Un avocat al apărării a cerut clemență, spunând că cei doi soldați au urmat ordinele și își regretă faptele

 

Bobikin și Ivanov, care la proces au fost ținuți într-o cutie de sticlă armată, au recunoscut că au făcut parte dintr-o unitate de artilerie care a tras asupra unor ținte din regiunea Harkov. Bombardamentele au fost efectuate din Rusia și au distrus o unitate de învățământ din orașul ucrainean Derhachi, au declarat procurorii.

Militarii, descriși ca fiind un șofer și un artilerist, au fost capturați după ce au trecut granița și au continuat bombardamentele, au declarat reprezentanții biroului procurorului general.

„Sunt complet vinovat de crimele de care sunt acuzat. Am tras asupra Ucrainei dinspre Rusia", a declarat Bobikin în fața instanței, în cadrul procedurilor care au fost transmise în direct.

Cerând să nu i se aplice pedeapsa maximă de închisoare, Ivanov a spus: „Mă căiesc și cer o reducere a pedepsei".

Audierea a durat mai puțin de o oră.

Un tribunal ucrainean a condamnat recent un militar rus la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil neînarmat. Rusia a declarat că nu are informații despre proces și că absența unei misiuni diplomatice în Ucraina îi limitează capacitatea de a oferi asistență.

Multe alte procese de acest fel sunt așteptate atât în Ucraina, cât și în Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel