Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turist român șantajat în Italia: Doi egipteni i-au cerut 100 de euro pentru returnarea telefonului pe care i l-au furat
WhatsApp
Doi egipteni din Italia au fost arestați după ce i-au furat telefonul mobil unui turist român și i-au cerut 100 de euro drept răscumpărare. 

Doi cetățeni egipteni, în vârstă de 17 și 30 de ani, au fost arestați pentru furt și extorcare după ce au furat telefonul mobil al unui turist român în cartierul Vucciria din Palermo și ulterior i-au cerut 100 de euro pentru a-l returna. Incidentul a avut loc în fața unui club din Vucciria, unde turistul român a fost abordat și deposedat de telefonul său mobil.

Polițiștii italieni le-au întins hoților o cursă

 

A doua zi, turistul a primit un apel telefonic de la unul dintre suspecți, care, cu un accent puternic străin, i-a oferit să îi returneze telefonul în schimbul sumei de 100 de euro. Imediat după primirea acestui apel, victima s-a deplasat la Cazarma Carini și a raportat incidentul autorităților.

Carabinierii din Stația Palermo Centro au pus la cale o capcană pentru a-i prinde pe suspecți în flagrant delict. Aceștia au fost arestați în momentul schimbului de bani și telefon mobil, reușind astfel să recupereze atât dispozitivul furat, cât și suma de bani solicitată. Telefonul mobil și cei 100 de euro au fost returnați victimei, scrie Palermo Today.

Arestările au fost ulterior validate de autorități. Judecătorul de instrucție al Tribunalului pentru Minori a decis ca tânărul de 17 ani să fie plasat într-o comunitate de reabilitare, în timp ce judecătorul de instrucție al instanței ordinare a impus ca bărbatul de 30 de ani să fie obligat să locuiască în Palermo și să se prezinte la poliția judiciară de trei ori pe săptămână.

Nu este prima dată când român este jefuit în Italia. O turistă româncă care se afla în vacanță în localitatea Lignano Sabbiadoro, provincia Udine, s-a ales cu o pagubă de 5.000 de euro după ce hoții au pătruns în locuința în care era cazată. 

Potrivit publicației locale Messaggero Veneto, aceeași soartă a avut și un alt turist, de origine norvegiană, care era cazat într-o locuință de pe aceeași stradă pe care era cazată și românca.

Hoții au furat toți banii și obiectele de valoare găsite. Potrivit sursei citate, furturile s-au petrecut în după-amiaza zilei de 13 iulie 2022, în două locuințe situate pe via Casa Bianca. Hoții au forțat ferestrele celor două locuințe, apoi au pătruns în interior și au furat toți banii și toate obiectele de valoare găsite.

Din locuința româncei, infractorii au reușit să dea lovitura: au furat bani și bijuterii de aur care valorau peste 5.000 de euro. Din locuința închiriată de turistul norvegian, în schimb, hoții au reușit să fure o pereche de ochelari de firmă, bijuterii și bani în valoare totală de circa 4.000 de euro.

Ambele furturi au fost denunțate la carabinierii din Lignano Sabbiadoro care au deschis imediat o anchetă pentru a descoperi făptașii.

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel