Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia anunță că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord asupra unor chestiuni „critice"
WhatsApp
Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică pentru cotidianul Hurriyet că Rusia şi Ucraina se apropie de un acord asupra unor chestiuni „critice" şi că aproape au ajuns la un compromis asupra unor subiecte. În plus, Turcia ar putea organiza o întâlnire Zelenski - Putin.

Mevlut Cavusoglu a spus că speră la o încetare a focului având în vedere progresele pe care părțile le-au făcut în vederea ajungerii la un acord.

Ministrul turc de Externe a precizat şi că există posibilitatea ca preşedintele ucrainian Volodimir Zelenski şi preşedintele rus Vladimir Putin să se întâlnescă faţă în faţă în Turcia.

„Dacă va fi pace, dacă va exista un acord, cu siguranţă vor veni amândoi. Ei nu exclud această posibilitate. Nu au o atitudine negativă în privinţa unei întâlniri", a declarat Mevlut Cavusoglu pentru cotidianul Hurriyet.

 

Ucraina: Zece milioane de persoane, refugiate în interiorul sau în afara ţării, potrivit ONU

 

Zece milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele în Ucraina din cauza războiului 'devastator' purtat de Rusia, a declarat duminică Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, transmite AFP.

'Războiul din Ucraina este atât de devastator, încât 10 milioane de persoane au fugit, fie strămutate în interiorul ţării, fie refugiate în străinătate', a scris Grandi pe Twitter.

Sâmbătă, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a precizat că 3,3 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara de la începutul războiului, iar alte 6,5 milioane de persoane sunt strămutate în interiorul ţării.

''Oamenii continuă să fugă întrucât se tem de bombe, de lovituri aeriene şi de distrugeri'', a declarat sâmbătă Filippo Grandi.

Aproximativ 90% din refugiaţii ucraineni sunt femei şi copii. Bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani pot fi chemaţi să lupte şi au interdicţie de a ieşi din ţară.

 

O şcoală de arte unde se adăposteau 400 de persoane la Mariupol, lovită de o bombă

 

O şcoală de arte unde se adăposteau 400 de persoane în oraşul ucrainean Mariupol, asediat de forţele ruse, a fost lovită sâmbătă de o bombă, a anunţat duminică primăria pe serviciul de mesagerie Telegram, transmit dpa şi Reuters.

'Oameni se află încă sub dărâmături', a indicat primăria.

Nu există deocamdată informaţii despre morţi sau răniţi.

Clădirea era folosită ca adăpost pentru femei, copii şi vârstnici.

Oficialii primăriei au acuzat un tir al forţelor ruse, notează dpa, precizând că nu poate confirma informaţia. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel