Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia, din nou zguduită de un cutremur puternic
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs, joi, în nord-vestul Turiciei, în apropiere de Istanbul.
Cutremur cu magnitudinea 5,5 în Muntenegru, la granița cu Bosnia. S-a simțit și în Italia

Seismul a fost înregistrat la ora locală 13:55, avut magnitudinea 5 și s-a produs la adâncimea de 5 km, în apropierea următoarelor oraşelor Zonguldak și Bolu, anunță Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

 

Turcia: Cel puţin 10 morţi în inundaţiile din regiunea afectată de seisme

 

Cel puţin 10 persoane au murit în urma inundaţiilor care au lovit două provincii din sud-estul Turciei, devastate de cutremurul din 6 februarie, conform presei turce, citată de AFP.

Nouă persoane au murit în localitatea Sanliurfa, dintre care cinci cetăţeni sirieni care au fost găsiţi fără viaţă în subsolul unui imobil, iar alte două persoane sunt date dispărute, conform agenţiei turce Anadolu.

O persoană a murit şi alte trei sunt date dispărute în provincia vecină Adiyaman, lovită de asemenea de ploile puternice. Victima se afla într-un container transformat în adăpost de urgenţă când a fost prinsă de viitură, conform Anadolu.

Regiunea a fost deja lovită de un cutremur devastator luna trecută, care a ucis circa 48.000 de persoane şi a forţat aproximativ 2 milioane să se refugieze în adăposturi temporare, precum corturi şi containere.

Inundaţiile au măturat în calea lor mai multe maşini şi au avariat drumuri şi poduri, potrivit imaginilor difuzate de Haber Global. Un bărbat şi un copil au fost salvaţi de localnici cu ajutorul unei frânghii de pe o stradă din centrul Şanliurfei, a indicat HaberTurk.

Un alt bărbat a fost văzut înotând pentru a se salva dintr-un pasaj subteran inundat din Şanliurfa.

Unitatea de terapie intensivă a unui spital din provincia Sanliurfa a fost inundată, iar pacienţii au fost evacuaţi. Şcolile au fost închise la Şanliurfa, unde au fost inundate şi locuinţe, iar autorităţile au îndemnat localnicii să îşi părăsească casele şi să îndrepte spre zone mai sigure.

Mai la sud, în districtul Iskenderun din provincia Hatay, apa a inundat corturile care adăposteau supravieţuitori ai cutremurului.

Ploi abundente sunt aşteptate în următoarele două zile, a anunţat Autoritatea pentru managementul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor (AFAD), avertizând localnicii să se ferească de furtunile şi inundaţiile care vor urma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel