Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei spărgători români au speriat Austria: prejudiciu de 500 000 euro, făcut din 160 de spargeri 
WhatsApp
Trei spărgători români care "operau" în Austria au înființat o bandă la care au mai aderat alți șase infractori alături de care au dat spargeri de jumătate de milion de euro. 

Trei cetățeni români cu vârste de 21, 33 și 37 de ani au fost arestați și identificați ca principalii autori de către poliția din Austria Inferioară. Alți șase complici sunt cercetați în libertate.

Din august 2023, poliția a desfășurat investigații intense pentru identificarea unui grup necunoscut de infractori care comitea numeroase spargeri, furturi de vehicule în Viena și Austria Inferioară. Unii dintre hoți au fost surprinși de camerele de supraveghere de la locul infracțiunilor. Toți au comis infracțiunile folosind același modus operandi.

Suspecții de 21 și 37 de ani au spionat anterior șantierele și apoi au spart containerele, potrivit poliției. Uneltele și mașinile furate au fost vândute după spargeri.

Pentru a comite furturile, infractorii au îmbrăcat haine închise la culoare și cagule. De asemenea, de pe șantiere au fost furate în mai multe cazuri vehicule folosite pentru transportul uneltelor sau mașinilor sustrase anterior. 

Datorită muncii meticuloase efectuate de poliția criminalistică au fost obținute probe ADN, ceea ce a permis identificarea suspecților. Cu ajutorul centrului de investigații criminalistice al Oficiului Poliției de Stat din Austria Inferioară, au fost stabilite numeroase legături între suspecți și locurile spargerilor. 

Ultima spargere și apoi arestările

 

După câteva zile de observație de către poliția federală, împreună cu grupul de anchetă pentru combaterea criminalității stradale (EGS), suspecții au fost observați intrând într-un șantier din Viena-Liesing. Cei trei suspecți principali ai grupului au fost apoi arestați în apartamentele lor din Viena cu sprijinul unității speciale WEGA și duși la închisoarea St. Pölten. Potrivit poliției, bărbații au făcut mărturisiri ample. 

Iată infracțiunile de care sunt acuzați românii:

- 70 de spargeri din șantiere

- 14 spargeri în magazii

- 47 de furturi de electrocasnice

- 2 furturi ale unor diverse utilaje 

- 4 furturi de vehicule

- 7 spargeri de vehicule

- 2 spargeri de locuințe

- o infracțiune conform legii armelor

- 6 alte infracțiuni (furt de combustibil și folosirea neautorizată a vehiculelor)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel