Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români au vrut „să se îmbogățească” în Belgia: „Gabriel, Andrei și Maricel erau în drum spre un abator din Olanda”
WhatsApp
Trei români riscă o pedeapsă de 24 luni de închisoare pentru mai multe spargeri efectuate în Belgia. 

Trei tineri români, Gabriel C., în vârstă de 21 de ani, Andrei H., în vârstă de 22 ani, și Maricel P., în vârstă de 28 de ani, riscă fiecare o pedeapsă de 24 de luni de închisoare pentru mai multe spargeri în Rijkevorsel și Hoogstraten, săvârșite la sfârșitul anului trecut.

„Erau în drum spre Olanda pentru a lucra într-un abator”, a spus Evert Lintermans, unul dintre avocații lor.

 

Cei trei români, observați de un polițist local

 

În data de 28 octombrie 2021, un polițist local din Noorderkempen i-a observat pe cei trei români care se comportau suspect în Hoogstraten și care „priveau casele cu un interes izbitor”. Suspecții, ar putea fi legați de o tentativă de spargere cu o oră mai devreme într-o casă de pe Oostmalsesteenweg din Rijkevorsel și de alte două spargeri efectuate cu o zi înainte. Inculpații se află în închisoare de la sfârșitul lunii octombrie și s-au prezentat astăzi în fața instanței penale din Turnhout.

„Un martor a povestit că o mașină a oprit în parcarea companiei de construcții Ooms din Rijkevorsel. Cei trei ocupanți ai autoturismului au mers la casa de vis-a-vis”, a declarat procurorul Veerle Van Gorp. „S-au întors, cu gluga pe cap, și au plecat în direcția Rijkevorsel”.

Poliția a găsit dovezi ale unei spargeri la ușa din spate și la fereastra glisantă a casei. Când cei trei au fost opriți, iar polițiștii au găsit în mașină o șurubelniță, o daltă și mănuși.

„O investigație ulterioară a arătat că aceștia sunt, de asemenea, responsabili pentru două spargeri în case din Hoogstraten pe 27 octombrie anul trecut. La o adresă, au spart o fereastră cu un coș de gunoi. Au luat bani, bijuterii, un iPad și un portofel. Un geam a fost spart și la cealaltă adresă. De acolo au dispărut telefoanele mobile și 400 de euro”, a mai adăugat procurorul.

 

„Niciun inculpat nu avea vreun interes în Belgia”

 

Martorii au văzut trei bărbați în haine negre. Examinarea imaginilor de la camerele de supraveghere a arătat că mașina celor trei români se afla mereu în apropiere.

Fiecare dintre cei trei români riscă acum o pedeapsă de închisoare de 24 de luni, o amendă și confiscarea mașinii lor.

„Niciun inculpat nu avea vreun interes în Belgia. Au venit aici pentru a comite furturi și pentru a se îmbogăți”, a spus Veerle Van Gorp.

Apărarea a cerut ca românilor să li se dea o pedeapsă cu suspendare.

„De fapt, erau în drum spre un abator din Olanda pentru a lucra acolo”, a spus avocatul Evert Lintermans, în numele lui Gabriel C. „După vacanță, oricum voiau să se întoarcă în România”.

Instanța va pronunța un verdict pe 24 ianuarie.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel