Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei români au furat utilaje scumpe de pe șantierele din Germania. Prejudiciu uriaș
WhatsApp
Parchetul din Halle cere pedepse cu închisoarea pentru trei români, acuzați că au furat utilaje scumpe de pe șantierele de construcții.
Trei români au furat utilaje scumpe de pe șantierele din Germania. Prejudiciu uriaș. Sursa foto: freepik.com

Conform magistraților de la parchetul din Halle, trei români ar trebui să stea în închisoare între patru și aproape opt ani.

Românii, fiecare în vârstă de câte 35 de ani, ar fi comis numeroase spargeri pe șantierele din Halle, între lunile mai și septembrie 2022, furând echipamente de construcții, de ultima generație.

Valoarea bunurile furate se ridică la 180.000 de euro. Se spune că unele dintre utilaje ar fi fost aduse în România, iar unele au fost vândute în regiunea Halle, relatează mz.de.

Reamintim că alți trei români care circulau cu viteză excesivă pe Autostrada 264, lângă Euskirchen au fost urmăriți de polițiștii federali. 

 

Doi români au evadat după o urmărire ca-n filme Germania: Al treia conațional a fost arestat, iar mașina furată din Italia - confiscată

 

O mașină care circula, luni, 11 decembrie, în jurul orei 11:53, cu viteză excesivă pe autostrada 264, lângă Euskirchen a fost urmărită de polițiștii federali. Vehiculul a fost tras pe dreapta de polițiști în zona nodului rutier Jülich din Euskirchen.

Cu toate acestea, șoferul a ignorat semnele de oprire ale polițiștilor și a continuat să conducă mașina spre Weilerswist. În cele din urmă, șoferul a condus mașina pe o stradă laterală din Weilerswist.

Trei bărbați au fugit apoi din mașină peste șinele de cale ferată în direcția zonei industriale Weilerswist. Pe baza informațiilor de la martori și a înregistrărilor camerelor, o persoană care s-a schimbat hainele în timp ce fugea a fost găsită și arestată temporar. Este vorba despre șoferul autoturismului român, în vârstă de 27 de ani. Pe lângă o cantitate mică de narcotice, bărbatul mai avea la el și zeci de mii de euro cash. În timpul evadării, ceilalți doi bărbați au aruncat diverse genți care conțineau smartphone-uri și tablete, scrie aktuell.meinestadt.de. 

O inspecție a vehiculului a relevat că acesta a fost furat din Italia. Autoturismul, narcoticele și tabletele și telefoanele mobile găsite au fost ridicate.

Citește mai multe AICI.

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel