Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei camioane, oprite și verificate la ieșirea din țară. Polițiști au depistat zeci de migranți, ascunși în compartimentele de marfă
WhatsApp
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci și cinci de cetăţeni din Afganistan și India, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în trei ansambluri rutiere sau deplasându-se pe jos către frontiera cu Ungaria.
O parte dintre migranții din Marea Britanie vor purta dispozitive electronice de urmărire

În data de 14.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și India, solicitanţi de azil în România.

 

Doi șoferi, un turc și un bulgar, s-au ales cu dosare penale

 

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean turc, respectiv un bulgar, care transportau mobilier și piese auto pentru societăți comerciale din Belgia și Germania. În urma controlului asupra mijloacelor de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil în țara noastră.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, în timpul executării misiunilor specifice, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos către frontiera cu statul vecin. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel