Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Transportatorii români, sub lupa autorităților din Spania. Rețea de falsificare a licențelor, cu un simplu drum în România
WhatsApp
Transportarorii români din Spania au intrat sub lupa autorităților, după ce o asociație de profil din această țară a sesizat o schemă de falsificare a licențelor de transport. 
Din ce în ce mai mulți transportatori români pe străzile din Europa (Foto: Freepik)

Asociația Antreprenorilor din Transportul de Marfă și Logistică din La Rioja (CETM) a emis o avertizare privind o schemă de falsificare a titlurilor de transportator care se desfășoară în regiunea La Rioja și Navarra. Potrivit organizației, există o rețea organizată care facilitează obținerea acestui titlu în România, fără a fi necesar să susțină examenul obligatoriu în Spania și fără a deține titlurile didactice corespunzătoare.

CETM a denunțat că cetățenii români stabiliți în Spania călătoresc în România pentru a obține acest titlu, angajându-se în practici neregulate în schimbul unor sume de bani. Odată obținut în România, titlul de competență profesională este validat în Spania, fără a fi necesară dovedirea respectării cerințelor necesare pentru recunoașterea titlului.

Această practică de falsificare a documentelor afectează grav concurența loială față de transportatorii spanioli care îndeplinesc toate cerințele Uniunii Europene pentru activitatea de transport rutier de mărfuri.

Asociația Transportatorilor a informat autoritățile de control

 

Potrivit publicației La Rioja, Asociația Transportatorilor a informat autoritățile, inclusiv Parchetul, Ministerul Transporturilor și Serviciul de Transport din Guvernul La Rioja. De asemenea, reprezentanții acesteia au atras atenția asupra faptului că aceste practici ar putea duce la răspundere penală și chiar la pedepse cu închisoarea.

Într-un comunicat de presă, pe lângă denunțarea rețelei, CETM cere ca autoritățile responsabile să verifice dacă transportatorii români cu titlu validat în Spania îndeplinesc toate cerințele pentru obținerea competenței profesionale și, dacă nu, să retragă autorizațiile transportului public pentru cei care nu se conformează.

De asemenea, Asociația trage un semnal de alarmă și cu privire la cazurile de manipulare și falsificare a evidențelor de activitate ale tahografelor camioanelor, întrucât sunt șoferi care înregistrează activitățile efective de lucru în dispozitivele de control când, în realitate, sunt în timpul liber.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel