Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie pe râul Natisone. MAE confirmă cetăţenia română a celei de-a treia persoane decedate în inundaţiile din Italia
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, duminică, cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31 mai, în Italia, în regiunea Friuli Venezia Giulia. 
Cristian Molnar, românul dispărut în Italia

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, Consulatului General al României la Trieste a contactat în regim de urgenţă autorităţile italiene pentru a confirma informaţia apărută în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsufleţit în apele râului Natisone, provincia Udine, şi a obţine date despre identitatea şi cetăţenia persoanei decedate.

Autorităţile italiene au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român, iar rezultatele anchetei confirmă că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului menţionat anterior, precizează MAE.

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate, pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit.

MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste (+39040411652, +390404528136, +39040416350), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Trieste (+393408821688). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel