Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie la Milano. Șoferul care a accidentat mortal o femeie de 39 de ani striga disperat să fie pedepsit cu moartea
WhatsApp
Tragedie la Milano. O biciclistă în vârstă de 39 de ani a fost lovită mortal de o betonieră în timp ce mergea cu bicicleta. 

Echipajele de urgență ajunse la fața locului nu au putut face altceva decât să constate decesul femeii. Cercetările asupra tragediei au fost încredințate agenților poliției locale.

În urma coliziunii, șoferul basculantei, un bărbat de 53 de ani, a oprit imediat. „Am omorât o persoană, omorâți-mă”, le-ar fi spus trecătorilor în stare de șoc – conform celor relatate de un martor polițiștilor locali care au intervenit la fața locului. Femeia lasă în urmă o fetiță de 6 ani.

Bărbatul care conducea betoniera a fost testat pentru alcoolemie și droguri, iar rezultatele au fost negative. Potrivit unei reconstituiri, vehiculul greu venea de pe Via Sforza și făcea dreapta spre Corso di Porta Vittoria când a lovit-o pe femeie. Șoferul a intrat în stare de șoc.

Presiuni ale asociațiilor pentru piste de biciclete și limitarea vitezei în oraș

 

De ceva timp, comitetele și asociațiile cer ca la Milano viteza în oraș să fie limitată la 30 de kilometri pe oră. Printre revendicări se numără și piste de biciclete pentru protejarea bicicliștilor și o reducere drastică a traficului în oraș. Pentru a reitera aceste solicitări, la ora 19.30 este programată o demonstrație în fața Bibliotecii Sormani din Milano, unde femeia a fost lovită.

Primarul din Milano, Giuseppe Sala, și-a exprimat cele mai profunde condoleanțe pentru familia femeii.

„În timp ce așteptăm să cunoaștem dinamica exactă, acest accident ar trebui să ne facă să reflectăm pentru că, din păcate, nu este prima dată când bicicliștii sunt loviți de vehicule. Pentru aceasta trebuie să ne întrebăm ce putem face noi ca instituții, afaceriști și cetățeni pentru a preveni repetarea acestor evenimente dramatice - a explicat primarul -. De exemplu, putem începe prin a reglementa accesul în oraș pentru toate vehiculele grele, limitându-l la cele dotate cu un dispozitiv care permite vizibilitate deplină chiar și în unghiul mort. Și prin implementarea altor măsuri care sunt studiate de consiliu”, relatează Il Messagero

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel