Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tragedie într-o familie de români: copilul de șase ani a murit, după ce a fost mușcat de câinele din gospodărie
WhatsApp
Un copil de 6 ani dintr-o localitate a județului Dâmbovița a murit, luni, mușcat de câinele familiei.

Luni, în jurul orei 09:00, Poliția Orașului Racari a fost sesizată pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către un bărbat cu privire la faptul că un copil de 6 ani, din Conțești, a fost mușcat de un câine.

O echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului, ocazie cu care, din primele verificări, s-a stabilit că minorul, în timp ce se afla în grădina locuinței, ar fi fost mușcat în zona gâtului de un câine al familiei care nu era legat. În urma leziunilor, copilul a decedat.

Cadavrul a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Dâmbovița în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal și efectuează cercetări, urmând a se stabili cu exactitate toate împrejurările evenimentului.

Activitatea de cercetare penală se efectuează sub coordonarea și supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari.


Un caz asemănător a avut la la sfârșitul anului trecut în județul Constanța, unde un copil de 6 ani, mușcat de câine, a fost găsit decedat.

 

Copil român de 6 ani, mușcat de câine, găsit decedat lângă Constanța

 

Luni, 13 decembrie 2021, în jurul orei 12:50, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor, de 6 ani a fost fost mușcat de către un câine.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că este vorba despre un câine fără stăpân, iar medicii au constatat decesul.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, minorul, un băiat de 6 ani, se afla pe stradă, în fața imobilului în care locuiește.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002, potrivit Ziua de Constanța.

”Acum am ajuns, eu veneam dinspre Constanța. Eram în dreptul localității 23 august când am fost anunțat că un copil a fost mușcat de câine. Copilul este resuscitat în salvare. Unii spun că copilul a fost mușcat în stradă, alții în curte. Poliția face cercetările de rigoare.

Copilul face parte dintr-o familie care s-a mutat de puțin timp în comună. Aproximativ un an, un an și jumătate.n zona asta locuiesc mai puțini copiii. Copilul mușcat de câine are 6 ani și venea de la școală, din ce știu eu acum. Fratele lui mai mic spune că a fost mușcat în curte. Acum nu știm exact, a declarat primarul localității Cotiu Văii, județul Constanța. Trebui să identificăm câinii, să vedem ai cui sunt. Unul este cipat, altul nu. Atunci vom putea ști ce s-a întâmplat.

Și anul asta și anul trecut am avut cel puțin 5-6 acțiuni de castrare a câinilor, de adunarea a lor de pe stradă. Am avut o echipă de medici care au castrat câini. Cei care au mușcat câinii sunt îngrijiți, se vede că sunt ai cuiva”, a declarat primarul localității Albești, Gheorghe Moldovan, pentru sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel