Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tot mai mulți români din Germania sunt vizați de hoții care trimit plicuri 'oficiale'. 'Mi-au scos 2.600 de euro din cont' / VIDEO
WhatsApp
O româncă stabilită în Germania îi avertizează pe conaționali despre noile metode de înșelătorie folosite de hoți, care, în loc să trimită SMS-uri sau să sune, aleg acum să trimită plicuri „oficiale” acasă.
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: TT @nicoletagherasimoae_

O româncă stabilită în Germania îi avertizează pe conaționali cu privire la hoții care devin din ce în ce mai „versați” în metodele lor de înșelăciune. Într-un videoclip pe TikTok, aceasta a relatat cum infractorii încearcă acum să fure prin intermediul unor plicuri „oficiale” trimise acasă.

„Aveți grijă că hoții și-au schimbat strategia de înșelătorie în Germania și nu numai. Vorbesc de Germania pentru că aici locuiesc. Nu mai trimit SMS-uri, nu mai sună pe telefon, ci încearcă să trimită plicuri acasă. Trebuie să fiți foarte atenți la ce scanați, ce plicuri desfaci și la ce dați importanță, pentru că hoția este cu acte. Puteți cădea în capcana lor fără să vă dați seama. Dacă știți că ați plătit o factură și totul este în regulă, nu scanați absolut nimic, deoarece vă pot goli conturile. Hoții se gândesc la tot felul de modalități prin care să înșele oamenii”, a avertizat românca.

Experiențele altor români. „Am primit și eu”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

„Pe mine de câteva zile mă suna continuu un număr care cică e de la o2.Ce e mai interesant ca acel contractul e pe numele și numărul soțului dar pe el nu-l suna.”

„Am primit patru mesaje cu „Papa, ăsta e numărul meu, m-am pierdut, poți sa mă ajuți?”, l-am șters imediat.”

„Mie mi-a trimis azi acasă de la Sparkasse cu adresa falsă pentru credit”

„Am primit și eu mesaj de la banca la care am cont dar nu am băgat în seamă.”

„Eu am pätit-o și au scos 2.600 de euro.”

„În Franța, la fel, aveți grijă!”

„De curând, am primit un plic de la banca la care sunt, în care se menționa un cod QR. Apoi, m-a sunat un domn care mi-a spus că trebuie să confirm dacă am primit acel plic acasă. I-am spus să sune după ora 16, deoarece eu nu vorbesc germană. L-am rugat pe prietenul meu să vorbească cu el, și i-am explicat că am fost la bancă și am actualizat datele. Totuși, el insista că trebuie să activez ceva din nou de pe telefon. I-am spus că voi merge la bancă. Era foarte insistent, până când a închis telefonul în nas, ceea ce mi-a lăsat impresia că a fost ceva în neregulă.”

„Am pățit și eu. Am primit plicuri și SMS-uri.”

„Și eu am primit un mesaj cu 'Mama, ăsta e numărul meu nou.'”

„Mie mi-a trimis de la ZDF, iar când am sunat, numerele erau incorecte. Am primit două numere diferite.”

VIDEO

 

@nicoletagherasimoae_ Va fură datele și vă golește contul!!! #viral #germania???????????????? #romania???????? #foryou #romaniingermania #diaspora #hotia ♬ Motivational Backsound - Hasna Sound

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel