Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Topul celor mai prospere orașe din Italia. Iată unde se câștigă și trăiește cel mai bine
WhatsApp
Clasamentul celor mai bogate orașe din Italia. Locuitorii primului oraș din top au declarat că au un venit mediu anual de 97.000 de euro. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Departamentul de Finanțe al Ministerului Economiei a publicat recent datele referitoare la veniturile declarate în anul fiscal 2022, oferind astfel posibilitatea de a întocmi un clasament al celor mai bogate municipalități din Italia. Aceste date oferă o perspectivă asupra disparităților economice din diversele regiuni ale țării.

Pe primul loc în acest clasament se află municipiul Portofino din Liguria, cu 281 de persoane care declară un venit mediu anual de puțin peste 97.000 de euro.

Urmează Lajatico, situat în provincia Pisa, cu 965 de contribuabili care raportează un venit mediu de 56.000 de euro pe an, și Basiglio din Milano, cu un venit mediu de 53,000 de euro.

În contrast, pe ultimul loc în acest clasament se află municipiul Carvagna din provincia Como, unde doar 87 de contribuabili, dintr-un total de 172 de locuitori, au depus declarații fiscale, declarând un venit mediu de doar 7.402 euro.

Cea mai bogată regiune 

 

Datele demonstrează discrepanțele semnificative între regiunile nordice și cele sudice ale Italiei. Lombardia se evidențiază ca cea mai bogată regiune, cu un venit mediu de 27.890 de euro, în timp ce regiunea Calabria înregistrează cel mai mic venit mediu, de 17.160 de euro. Această diferență este evidentă și în comparația dintre capitalele regionale: Bologna ocupă locul 119 cu un venit de 29.000 de euro, Roma se situează pe locul 124 cu 28.900 de euro, în timp ce Napoli se clasează pe locul 1.985 cu 22.700 de euro.

Datele furnizate dezvăluie că aproximativ 83% din totalul veniturilor declarate provin din muncă și pensii. Venitul mediu declarat este cel mai ridicat în cazul activităților independente, cu o medie de 64.670 de euro, în timp ce antreprenorii raportează un venit mediu de 27.420 euro.

Angajații declară un venit mediu de 22.280 de euro, iar pensionarii de 19.750 de euro. Aceste informații oferă o imagine detaliată a compoziției veniturilor italienilor și a disparităților economice între diferitele categorii de venituri și regiuni ale țării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel