Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tobias Rathjen este atacatorul din Germania unde un român a murit alături de alte opt persoane. Milita pentru distrugerea străinilor
WhatsApp
Suspectul dublului atac armat din Germania, în urma căruia nouă oameni și-au pierdut viața, printre care și un român, ar fi un german de 43 de ani identificat de tabloidul Bild sub numele de Tobias Rathjen, care și-a exprimat convingerile de extremă dreapta într-un clip video și într-o scrisoare. 

Tobias Rathjen, un bărbat de 43 de ani din Hanau, este autorul dublului atac armat care a ucis nouă persoane în două baruri frecventate de kurzi din orașul german, scrie cotidianul Bild.

Citește și Tânăr român, MORT în atentatul din Germania. UPDATE

Procurorii federali tratează atacul drept unul terorist, după ce autoritățile, inclusiv, ministrul de Interne din statul Hesse, au confirmat pista extremistă, scrie BBC.

 

Suspectul a postat un clip video cu câteva zile înaintea atacului

 

Suspectul a fost găsit mort în apartamentul său, alături de o altă persoană, de asemenea decedată. Potrivit presei locale, a doua persoană ar fi chiar mama suspectului. Anchetatorii au găsit și maşina presupusului atacator, care conţinea muniţii şi încărcătoare, a precizat presa locală.

Suspectul a postat pe Youtube un clip video cu câteva zile înaintea atacului. El făcea referire la mai multe teorii ale conspirației, într-un mesaj „adresat tuturor americanilor” în limba engleză, potrivit Deutsche Welle.

Citește și Atac în Germania. Angela Merkel a găsit vinovatul: "E o otravă"

Clipul a fost șters, dar bucăți din el au început să circule pe rețelele sociale.

„Țara voastră este sub controlul unor societăți secrete invizibile. Acestea folosesc metode nefaste precum controlul minții pentru a institui un sistem de sclavie modernă”, spune suspectul în mesajul video.

 

Tobias Rathjen: „Treziți-vă!”

 

El mai susține că în SUA există baze militare secrete. „În unele dintre ele, îl slăvesc pe diavol însuși. Abuzează, torturează și ucid copii mici. Treziți-vă!”, mai spune germanul, care îndeamnă la acțiune.

Citește și Atac în Germania. Ursula von der Leyen, mesaj după ce 11 oameni au fost uciși

„Găsiți aceste baze, adunați mulțimi de oameni și atacați-le. E datoria voastră să puneți capăt acestui coșmar. Luptați acum!”, spune suspectul.

În scrisoarea lăsată, suspectul militează pentru distrugerea străinilor care nu mai pot fi expulzați din Germania, potrivit Libertatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel