Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Furtunile lovesc Marea Britanie. Peste 36.000 de descărcări electrice au fost înregistrate în ultimele 12 ore - VIDEO
WhatsApp
Furtunile lovesc Mare Britanie. Ploi torențiale și furtuni vor acapara părți ale țării începând din această după-amiază, după ce peste 36.000 de fulgere au fost înregistrate în ultimele 12 ore.
Toamna începe în forță în Marea Britanie! Peste 36.000 de descărcări electrice au fost înregistrate în ultimele 12 ore / Foto: Unsplash

Duminică noapte spre luni, furtunile au făcut ravagii în mari părți ale Marii Britanii - inclusiv în sud-estul, sud-vestul și estul Angliei, cea mai mare parte a Irlandei de Nord, Țara Galilor, Northamptonshire și Warwickshire.

 

Cog galben de furtuni în Marea Britanie

 

O avertizare galbenă de ploi în vigoare pentru cea mai mare parte a coastei de vest a țării a expirat la ora 4 dimineața fără nicio perturbare semnificativă, însă, la doar câteva ore mai târziu a fost emis un alt cod galben de furtuni, care par a fi mai violente.

Luni dimineață, meteorologul Matt Taylor de la BBC a scris pe Twitter: "Peste 36 de mii de fulgere au fost înregistrate în Marea Britanie și în jurul acesteia în doar 12 ore. Se anunță mai multe furtuni în cursul zilei de astăzi și mâine în zonele sudice'.

Noua avertizare meteorologică galbenă a început luni la ora 14:00 și este acum în vigoare în jumătate din Țara Galilor, părți din sud-vestul Angliei, sudul Angliei, West Midlands și nord-vestul Angliei până marți la ora 2:00. 

Vezi și: Alertă în Germania: Incendiul din Munţii Harz este în continuare activ

 

Se anunță posibile inundații. Șoferii sunt rugați să conducă încet

 

Condițiile de conducere în zona afectată sunt susceptibile de a fi afectate de stropire, apă stătătoare, grindină și rafale de vânt, ceea ce va duce la creșterea duratei călătoriilor cu mașina și autobuzul, a avertizat Met Office. 

Sunt probabile unele inundații ale câtorva locuințe și întreprinderi, ceea ce va duce la unele pagube la clădiri sau structuri, în timp ce vor avea loc, de asemenea, întârzieri ale unor servicii feroviare.  

Frontul atmosferic este așteptat să străbată țara dinspre vest, afectând zonele centrale și sudice înainte de a se îndrepta spre nord pe parcursul nopții.

 

 

Meteorologii anunță că ar putea cădea până la 80 mm de ploaie în trei ore 

 

Purtătorul de cuvânt al Met Office, Oli Claydon, a declarat că în zona de avertizare meteorologică ar putea cădea până la 80 mm de ploaie în trei ore și va provoca probabil unele perturbări.

„Principalul factor care va conduce vremea în următoarele zile și chiar pe parcursul săptămânii este o zonă de presiune joasă care se îndreaptă spre vestul Regatului Unit. Va sta acolo pe parcursul săptămânii, deplasându-se foarte încet spre est”, a spus Claydon.

„În acea zonă de avertizare există posibilitatea ca într-o oră să cadă între 20 și 30 de milimetri de ploaie, iar în peste trei ore să se acumuleze între 50 și 80 de milimetri. Așadar, o cantitate destul de mare de precipitații în acest interval de timp. În comparație cu vremea pe care am avut-o pe tot parcursul verii, cu condiții de secetă prelungită și presiune ridicată, este o schimbare de tip de vreme pe măsură ce am intrat în toamnă.”, completează el conform Daily Mail.

Vremea instabilă ar putea continua marți și în restul săptămânii, dar ar trebui să se stabilizeze până la sfârșitul săptămânii. Toate avertizările de inundații în vigoare după ploaia torențială de duminică au fost eliminate, potrivit agențiilor de mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel