Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tentativă de puci, dejucată în Germania: Extremiști și foști militari plănuiau să ocupe Parlamentul, la îndemnul unui prinț (VIDEO)
WhatsApp
Raid antiterorist al poliției, în Germania: 25 de membri ai unei grupări teroriste suspectate că plănuiau un atac asupra parlamentului au fost arestați. Extremiști și foști militari plănuiau un puci. Au avut loc arestări și în Austria și Italia.

Puciștii pregătiseră un plan pentru a pune în scenă o adevărată lovitură de stat pentru a răsturna guvernul german legitim, cu un asalt asupra Bundenstag-ului, parlamentul german. Acestea sunt acuzațiile foarte grave aduse unui grup mare de persoane reținute în ultimele ore în Germania în timpul unui raid antiterorist care a dus la arestarea a 25 de indivizi.

Potrivit procurorilor federali germani, grupul, format din cel puțin 50 de persoane, printre care foști membri ai armatei, foști soldați de elită ai unităților speciale și politicieni, ar fi complotat pentru a răsturna republica și a o înlocui cu un nou stat după modelul Reichului german din 1871.

"Făcuseră pregătiri concrete pentru a intra cu forța în Parlamentul german cu un mic grup înarmat"

 

Procurorul federal a declarat că grupul a planificat o lovitură de stat violentă încă din noiembrie 2021 și că au fost deja puse bazele pentru acțiune. "Făcuseră pregătiri concrete pentru a intra cu forța în Parlamentul german cu un mic grup înarmat", a explicat procuratura. Ministrul justiției, Marco Buschmann, a declarat că ancheta a împiedicat un presupus "atac armat împotriva organelor constituționale".

"Membrii organizației știau că acest proiect nu poate fi realizat decât prin folosirea mijloacelor militare și a violenței împotriva reprezentanților statului. Aceasta include și comiterea de crime", se arată în comunicatul parchetului german.

Tentativă de puci, dejucată în Germania

 

Potrivit procurorilor, grupul dispunea de un organism central, un "consiliu" similar cabinetului unui guvern obișnuit, cu departamente precum justiția, afacerile externe și sănătatea, ai cărui membri "s-au întâlnit în mod regulat începând din noiembrie 2021 pentru a planifica preluarea planificată a puterii în Germania și înființarea propriilor structuri de stat".

Pe lângă acesta, a existat, de asemenea, un "braț militar" care trebuia să "elimine" membrii statului constituțional democratic.

Extremiști și foști militari plănuiau să ocupe Parlamentul, la îndemnul unui prinț

 

În fruntea grupului s-ar afla un prinț din vechea nobilime germană, un bătrân de 71 de ani, pe nume Heinrich al XIII-lea. Potrivit procurorilor federali, el este unul dintre cei doi presupuși lideri ai rețelei printre cei arestați în 11 state germane. Raidurile au avut loc în majoritatea regiunilor țării, dar două persoane au fost arestate și în Austria și Italia, potrivit agenției germane de presă DPA, titrează FanPage.

Potrivit presei, printre conspiratori se numără mai mulți membri ai mișcării extremiste Reichsbürger (n.r. Cetățeni ai Reichului), care se află de mult timp în vizorul poliției germane pentru atacuri violente și rasiste, dar și foști militari și un element al forțelor speciale încă în activitate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel