Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Temperaturi record într-un oraș din China: s-au înregistrat -53 de grade Celsius
WhatsApp
Un oraș chinezesc se confruntă cu un val de frig brutal, temperaturile ajungând la niveluri record de până la -53 de grade Celsius.
Temperaturi record într-un oraș din China: s-au înregistrat -53 de grade Celsius  / Foto: Captură video youtube

Aproape de granița cu Rusia, orașul Mohe, din nordul Chinei, nu este străin de climatul rece, având un climat subarctic și o perioadă de iarnă care durează de obicei opt luni.

Dar valul de frig din această săptămână a fost deosebit de excepțional, depășind recordul anterior cu un grad.

 

Orașul este cunoscut drept "Polul Nord al Chinei"

 

China Daily afirmă că orașul este considerat cel mai rece din China. În încercarea de a dovedi cât de frig este, un reporter local a spart un ou pe o lopată afară - și acesta a înghețat imediat. Nu este surprinzător faptul că autoritățile au avertizat oamenii să nu iasă afară.

În Rusia vecină, în orașul Yakutsk, care este cel mai rece oraș din lume, temperaturile au scăzut până la -62,7°C, cea mai scăzută temperatură din ultimele două decenii.

Întreaga regiune asiatică s-a luptat cu temperaturile, iar în Afganistan s-au înregistrat peste 140 de decese din cauza condițiilor istovitoare.

 

În 2019, "Polul Nord" din China a atras o mulțime de turiști la maratonul de zăpadă

 

Participanții fotografiați cu sprâncene și bărbi înghețate au alergat pe munții de mare altitudine acoperiți de zăpadă în timpul unui maraton desfășurat pe câmpurile de zăpadă din orașul Genhe din Mongolia interioară.

Beijing News a relatat că consumul de cărbune a crescut cu o treime în oraș, în condițiile în care vremea rece își face simțită prezența, iar locuitorii încearcă cu disperare să își încălzească locuințele cu ajutorul focurilor deschise.

Companiile auto au declarat, de asemenea, ziarului că au profitat de frig pentru a testa performanța de frânare a vehiculelor.

Un turist, supranumit Li, a declarat pentru Beijing News că a făcut o călătorie specială din cea mai sudică provincie chineză, Guangdong, pentru a experimenta vremea extremă.

"Nu mă așteptam să se ajungă sub -50C în acest an, a fost o adevărată surpriză", a declarat el pentru ziar, conform Mirror.

 

Alte locații din China au bătut, de asemenea, recorduri

 

Huzhong a înregistrat -49,8 grade Celsius și Tahe, -47,9 grade Celsius, doborându-și recordurile din alți ani.

Capitala Coreei de Sud a înregistrat marți -16 grade Celsius, iar în nordul și vestul Japoniei s-ar putea înregistra ninsori abundente joi, a anunțat Agenția Meteorologică din Japonia.

"Japonia se va confrunta cu o răcire periculoasă împreună cu ninsori abundente de marți până joi", a scris pe Twitter Sayaka Mori, meteorolog de la Radiodifuziune.

Acesta a continuat: "Există amenințări de țevi înghețate, drumuri alunecoase și întreruperi de trafic în mare parte din țară".

La -20 grade Celsius este nevoie de aproximativ o jumătate de oră pentru a dezvolta degerături, însă atunci când temperatura ajunge la -50C, diferența devine "dureroasă" și degerăturile apar în doar 2-5 minute, a declarat Dr. Watzl pentru ABC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel