Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Temperaturi extreme în Europa. Avertisment: Ce a apărut pe un râu din Germania
WhatsApp
Ţările din zona mediteraneană au emis avertizări meteorologice severe joi din cauza valului de căldură care a adus cu sine temperaturi de peste 40 de grade Celsius în Europa.

În același timp, nivelul scăzut al apelor a scos la iveală muniţie din cel de-Al Doilea Război Mondial pe malurile unui râu din Germania.

Italia a emis cod roşu, nivelul maxim de alertă dintr-un sistem cu trei trepte, pentru regiunile din centru şi nord, avertizând asupra unor posibile riscuri pentru sănătate în oraşe turistice precum Roma, Florenţa sau Veneţia. Valurile de căldură au devenit un lucru obişnuit în Italia, unde între 2005 şi 2016, 23.800 de persoane şi-au pierdut viaţa în 23 de oraşe din cauza temperaturilor ridicate, potrivit unui raport realizat de regiunea Lazio. Meteorologii estimează că valul de căldură se va transforma, pe perioada weekendului, în furtuni puternice, care vor afecta cea mai mare parte a ţării.

Portugalia estimează că temperaturile din zilele următoare ar putea atinge valori record şi a avertizat în ceea ce priveşte riscul ridicat al producerii incendiilor de pădure. În 2017, 114 persoane au decedat din cauza incendiilor, situaţie care l-a forţat pe ministrul de interne de la acel moment să demisioneze.

Incendiile din Grecia au ucis luna trecută 91 de persoane.

În regiunea Saxonia-Anhalt, un stat din estul Germaniei, poliţia a avertizat cetăţenii să nu atingă grenadele, minele şi celelalte piese de muniţie ieşite la iveală din noroi pe malurile Elbei, din cauza temperaturilor ridicate care au secat apele râului.

În doar două săptămâni, poliţiştii au identificat 24 de piese de muniţie din cel de-Al Doilea Război Mondial abandonate în apropierea apei la finalul conflagraţiei de armatele ruseşti, occidentale şi germane, comparativ cu 12 pe parcursul întregului an trecut. Pirotehniştii lucrează peste program pentru a se asigura că proiectilele nu prezintă pericol, în unele cazuri dezamorsându-le pe loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
22 iun 2024, 18:29
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel