Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Taxa de frigider” impusă de supermarketuri pentru băuturile reci stârnește controverse în Italia
WhatsApp
În multe supermarketuri din capitala Italiei a apărut o taxă ciudată - „taxa de frigider”, care stârnește discuții în rândul cumpărătorilor. Dar ce este în mod concret?
Taxa frigiderului impusă de supermarketuri pentru băuturile reci stârnește controverse în Italia. Sursa foto: freepik.com

Aceasta este o taxă suplimentară pe care multe supermarketuri din Roma o aplică băuturilor depozitate în frigider și vândute la rece clienților cu specificația de pe chitanță: „taxa de frigider”. O creștere medie de aproximativ 20 de cenți față de prețul pentru aceeași băutură care nu este rece. 

Jurnaliștii de la Corriere della Sera au mers la diferite puncte de vânzare din capitală, ale diferitelor lanțuri de supermarketuri, constatând modul în care taxa de la frigider este tot mai răspândită. Dar nu este vorba doar despre Roma, ci în tot mai multe orașe italiene suprataxa frigiderului apare chiar pe bon. 

Managerii dau vina pe majorările facturilor la energie, chiar dacă de ceva vreme băuturile din supermarketuri au costat puțin mai mult decât cele care nu sunt ținute în depozite  frigorifice. „Nu ne putem recupera din costurile cu energie care au crescut”, a spus un angajat al unui supermarket, dând vina pe efectele  inflației  și  ale războiului din Ucraina.

Totuși, trebuie precizat că băuturile achiziționate din frigidere au costat întotdeauna mai mult decât cele puse pe rafturi, tocmai pentru că a răcirea prezintă un cost suplimentar pentru comercianți. Noutatea este mai degrabă reprezentată de adăugarea taxei pe bonul fiscal.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel