Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Țara în care este ilegal să îți speli mașina în fața casei. Amenda este de 450 de euro
WhatsApp
O țară din Europa amendează drastic cetățenii care își spală mașinile în fața locuințelor. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Odată cu venirea vremii frumoase, mulți oameni sunt tentați să își spele mașina în fața casei. Cu toate acestea, puțini știu că această practică este interzisă prin lege și poate atrage o amendă usturătoare, în Franța. 

Interdicția de a spăla mașina în fața casei este implementată în mai multe localități din Franța. În Paris, spălarea mașinii în fața casei este interzisă de peste 45 de ani. De reținut este faptul că regulile variază în funcție de reglementările sanitare specifice ale orașului sau municipiului.

Amenda pentru încălcarea acestei legi poate atinge suma de 450 de euro, comparativ cu tarifele spălătoriilor automate, care variază între 6 și 25 de euro.

De ce este interzis să îți speli mașina în fața casei în Franța

 

Această practică este interzisă deoarece apa și săpunul folosite în timpul spălării mașinii pot polua mediul înconjurător. Apele uzate aruncate în stradă contribuie la deteriorarea mediului și la contaminarea solului cu reziduuri de hidrocarburi și petrol.

Codul de mediu este ferm în privința acestei reglementări, pedepsind cu până la 2 ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro pe cei care aruncă sau lasă să se scurgă în apele subterane substanțe cu efecte nocive asupra sănătății și a mediului înconjurător, relatează La Figaro. 

Prin urmare, este important ca șoferii să fie conștienți de aceste reguli și să respecte mediul înconjurător, evitând spălarea mașinii în locuri neautorizate și respectând reglementările locale.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel