Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânără româncă, internată la ATI, le-a cerut medicilor să fie lăsată să-și strângă copilul în brațe
WhatsApp
O tânără internată la secția ATI COVID din Timișoara le-a cerut medicilor să fie lăsată să meargă acasă pentru a-și strânge copilul în brațe. Ar trebui să știți și asta, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră, spune medicul Amin Zahra, citat de Medafax.
Medicii din Danemarca, vin în ajutorul României. „Suntem bucuroși că putem să ajutăm”

Întâmplarea a avut loc la Spitalul Județean din Timișoara. „O doamna tânăra cu un flux mare de oxigen aflată în terapie intensivă de mai multe zile m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin ca să își strângă copilul în brațe. Ar trebui să știți și asta când veți ajunge în terapie intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră”, a relatat, pe Facebook, medicul din Timișoara. Amin Zahra îi critică pe politicienii care nu iau măsuri și pe cei care răspândesc informații false despre pandemie și vaccinare.

 

„Pe ce vă bazați de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală?...”

 

„Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente și cel mai probabil nu în România! Și atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazați de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală și nu o să ajungeți în spital așteptând un loc? La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei a căror sfaturi le ascultați! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiți sau muriți. Aceiași vorbă o au și ei…Ca cea a politicienilor, cea pe românește…Mai sus menționată! Și-au dorit să iasă in evidentă și au reușit, dovada, sutele de pacienți din unitățile de primiți urgențe”, a mai spus Amin Zahra.

Medicul se confruntă cu numeroase drame provocate de virusul SARS CoV-2. „Sunt întrebat adeseori de aparținătorii dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuși să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală! După, de multe ori nu se mai poate face nimic! Soluția există! Nu vă costă nimic, este gratuită”, a precizat Amin Zahra.

 

Bilanț COVID în România, 17 octombrie: peste 11.500 de cazuri noi și 299 de decese

 

Autoritățile au anunțat duminică, 17 octombrie, 11.546 de noi cazuri noi de COVID, raportate în ultimele 24 de ore în România, după efectuarea a 41.223 de teste. De sâmbătă până duminică, 298 oameni infectați au murit, iar la acest bilanț a fost adăugat și un alt deces neraportat anterior. La Terapie Intensivă se află 1.750 pacienți, dintre care 37 sunt copii. 

De la începutul pandemiei până în prezent, în România au fost raportate 1.457.260 de cazuri de infectare cu coronavirus (COVID – 19). În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi, dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Numărul a reieșit după prelevarea a 17.638 de teste RT-PCR (8.297 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.341 la cerere) și 23.585 de teste rapide antigenice. În total, s-au făcut 41.223 de teste. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel