Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tânăra incendiată de un criminal în serie eliberat condiționat, transferată în Germania, cu bani strânși de supraviețuitorii Colectiv (VIDEO)
WhatsApp
Măriuca, tânăra în vârstă de 17 ani din Mehedinți incendiată în luna iunie de un bărbat condamnat pentru uciderea a 5 oameni și eliberat condiționat, a fost transferată, pentru procedurile de recuperare, într-un centru pentru mari arși din Germania. Transferul a fost posibil după ce supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv au strâns bani din donații pentru tratamentul tinerei.

Campania umanitară "Viață nouă pentru Măriuca" fusese lansată în urmă cu 3 săptămâni de Asociația "În numele lui Alexandru", fondată de părinții lui Alexandru Hogea, un tânăr de 19 ani care și-a pierdut viața în urma incendiului din clubul Colectiv, și de supraviețuitorii incendiului de acum 5 ani.

Măriuca, tratată inițial la Spitalul Grigore Alexandrescu, are nevoie de recuperare medicală într-un centru de specialitate, destinat reabilitării pacienților cu arsuri severe, pentru o perioadă mare de timp. Ea va avea nevoie în continuare de tratament local al leziunilor, prin multiple intervenții - chirurgie reparatorie, compresie (echipamente compresive) și de preparate farmaceutice nedecontate în acest moment de statul român.

 

 

Tânăra a suferit arsuri pe aproape 90% din corp



În luna iunie, tânăra a suferit arsuri pe aproape 90% din corp după ce a fost incendiată de un bărbat condamnat pentru 5 crime, ce fusese eliberat condiționat cu puțin timp înainte. Bărbatul s-a sinucis ulterior în arest, după ce a incendiat-o pe tânără.

În 12 iunie 2020, adolescenta de 17 ani din județul Mehedinți a suferit arsuri severe, pe 90% din suprafața corpului și arsuri căi respiratorii, urmare a unei tentative de omor prin incendiere. Transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu din București, Maria a fost tratată de o echipă multidisciplinară (ATI, Chirurgie plastică, Kinetoterapie) și a fost salvată, relatează HotNews.ro. Ea are nevoie de recuperare medicală într-un centru de specialitate, destinat reabilitării pacienților cu arsuri severe, pentru o perioadă mare de timp, va avea nevoie în continuare de tratament local al leziunilor, prin multiple intervenții - chirurgie reparatorie, compresie (echipamente compresive) și de preparate farmaceutice nedecontate în acest moment de statul român.

 

V-am povestit despre Maria, fetița a cărei poveste a mișcat peste 1.700 de oameni care i-au sărit în ajutor. Vă...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Duminică, 13 decembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel